Zaterdag 28 juli 2018

Van Lowell naar Grand Haven en terug

Vanmorgen sliepen we een beetje uit en ontbeten toen samen met zelfgemaakte pancakes en bacon. Veel Amerikaanser kan het niet… Na de koffie gingen we op pad om iets van Lake Michigan te zien.

We reden eerst naar de supermarkt om oploslimonade voor mijn zus te kopen. De supermarkten in de VS zijn meest enorme winkels, waar ze een zeer uitgebreid assortiment aan producten verkopen. We verbaasden ons opnieuw over de meterslange stellingen met frisdrank en de lange rij vrieskasten met alle mogelijke soorten ijs.

Supermarkt, frisdrankschap
Supermarkt, ijsassortiment

Nadat we onze inkopen hadden gedaan reden we Lowell noordwaarts uit in de richting van Cannonsburg. We kozen niet voor de snelweg om meer van het landschap te kunnen zien en ook omdat we wisten dat de weg naar Grand Haven ergens Grand Rapids afgesloten zou zijn. Vandaar dat we in een ruime boog rondom Grand Rapids reden, waarbij we opnieuw fraaie landschappen zagen. Michigan kenmerkt zich door veel verschillende landschappen. Niet alleen worden er veel sojabonen en mais verbouwd, ook zagen we veel natuur in de vorm van bossen, meren en meertjes, moerasachtige delen en vandaag heel veel fruitteelt, met name rond Belmont en ten zuiden van Sparta.

Bij Coopersville bereikten we de snelweg en reden het laatste stukje naar Grand Haven over de vierbaansweg. We bereikten het meer en zagen meteen dat het heel erg druk was. Dat hadden we eigenlijk wel kunnen weten, aangezien het een zaterdag was met prachtig strandweer. We reden wat heen en weer in de buurt van het strand, maar nergens diende zich een vrije parkeerplaats aan. Op dit tijdstip van de dag verwachtten we niet dat er al veel mensen zouden vertrekken, vandaar dat we de moed opgaven en verder reden naar het downtown Grand Haven, waar we wel een parkeerplaats vonden. We stapten uit en liepen een klein rondje door de straten van downtown Grand Haven, een levendige plaats met allerlei winkeltjes en veel toeristen op de been.

Grand Haven Akeley, Tri Cities Historical Museum
Grand Haven Hostetters News Stand, nog steeds in gebruik als krantenshop

We reden daarna op gemak terug naar Lowell. Eerst een stukje langs de Grand River, daarna bijna pal oost in de richting van Grand Rapids. Ook hier zagen we weer fruitteelt, maar nu vooral kleinfruit. We reden dwars door downtown Grand Rapids, waar sinds 2016 het nodige bijgebouwd en vernieuwd was. Bij Ada gingen we van Rt 21 af, staken opnieuw Grand River over en reden toen langs over Grand River Drive naar Lowell.

We gingen naar Hong Kong Buffet voor de warme maaltijd en praatten ’s avonds onder het genot van een biertje en koffie (in die volgorde..) bij met mijn nicht en haar man, die met enkele kinderen op bezoek kwamen bij hun ouders.

De route van vandaag. Afgelegde afstand: bijna 200 km

vorigeterug naar bovenvolgende

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.