Donderdag 26 april 2018

Kapelle – Europoort – Hull

Vandaag aan het eind van de middag vertrokken we vanuit Kapelle naar Europoort naar de haven waar de veerboot naar Hull ligt.

Op deze donderdag voor Koningsdag en de meivakantie was het behoorlijk druk op de weg, maar daarmee hadden we rekening gehouden en we hoefden ons niet bezorgd te maken dat we te laat zouden komen.

Rond 18:00 uur arriveerden we bij de terminal, waar we incheckten en meteen aan boord mochten. De heenreis zouden we maken met de Pride of Rotterdam, een van de grootste veerboten ter wereld. Het autodek voor personenauto’s bevond zich hoog in het schip en was bereikbaar via een deur in de zijkant. We moesten een steile helling oprijden om de deur te bereiken en kregen een plaats aangewezen op het niet zo heel grote autodek.

110 20180426_200300b
De helling waarover de personenauto’s het autodek oprijden.

We pakten de spullen die we vannacht nodig zouden hebben uit de auto en gingen op zoek naar onze hut. Toen we bovenaan de trap van het autodek kwamen, stonden we in een groot trappenhuis. We moesten twee trappen omhoog en toen een lange gang in die naar het voorschip leidde.

Ergens langs die gang lag onze hut, een kleine kamer met twee bedden aan weerszijden en meteen bij de deur een douche + toilet. Genoeg voor een overnachting. Alles zag er schoon, netjes en heel uit.

Nadat we onze spullen hadden uitgepakt, gingen we onder het genot van een kop koffie op onze familieleden wachten.

Die kwamen al gauw binnen, waarna we bijpraatten en even later helemaal boven op het schip een kijkje namen.

120 20180426_200341b
De Pride of Rotterdam wordt beladen met heel veel vrachtauto’s

We aten heerlijk in het buffetrestaurant, waar een keur van koude en warme gerechten verkrijgbaar was. De kwaliteit van het voedsel was, zeker in vergelijking met andere veerboten naar Engeland, uitstekend te noemen.

Na de uitgebreide maaltijd zochten we onze hut op om te gaan slapen.

terug naar bovenvolgende

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.