Zaterdag 28 april 2018

North York Moors – Hutton-le-Hole – Rievaulx Abby – Goathland

Vanmorgen genoten we van een vorstelijk Engels ontbijt in het restaurant van Gisborough Hall. Daarna gingen we op pad om The North York Moors te verkennen. We reden eerst naar Danby, waar we het bezoekerscentrum bezochten.

Daarna ging de route in de richting van Rosedale Abbey, waarbij we langs prachtige plekjes kwamen met overweldigende uitzichten over de North York Moors. Duidelijk was overal de scheiding tussen cultuurlandschap en de natuur te zien.

315 20180428_114922b
North York Moors tussen Danby en Rosedale Abbey
324 IMG_6398b
Heidelandschap ten noorden van Rosedale Abbey

Net voor we Rosedale Abbey bereikten zagen we het Millennium Cross, een wegkruis zoals vele andere. Veel van die merktekens zijn al (heel) oud. Dit kruis werd opgericht als herinnering aan het nieuwe millennium in 2000. Meteen na het passeren van het kruis daalde de weg naar de huizen van Rosedale Abbey.

326 IMG_6408b
Millennium Cross, boven Rosedale Abbey

Aan de andere kant van het dorp Rosedale Abbey reden we de steile Rosedale Chimney Bank op. De weg met een hellingspercentage van meer dan 30% bracht ons uit het dal op de heuvels, waar de woeste gronden de plaats innamen van het cultuurlandschap beneden. Vandaar was het niet ver meer naar Hutton-le-Hole, een schilderachtig dorp, dat terecht grote bekendheid geniet.

328 IMG_6413b
Rosedale Chimney Bank
330 IMG_6419b
Oude boerderij nabij Hutton-le-Hole


vorigeterug naar bovenvolgende

Reacties zijn gesloten.