maandag 20 oktober 2014

Deze korte vakantie begon thuis met droog weer en aangename temperaturen voor half oktober. Ik reed door de Westerscheldetunnel en daarna via Drongen naar de snelweg in België. Onderweg had ik wat oponthoud en de Britse douane in Calais nam erg veel tijd om de paspoorten te controleren. Daardoor was ik net te laat voor de boot die ik had geboekt. P&O boekte me zonder bijbetaling om op een latere boot. Het weer in Calais was fantastisch en het uitzicht over het Kanaal was bijzonder goed.

Calais, wachten op de boot naar Dover

Calais, uitzicht op de Engelse kust

De overtocht naar Dover verliep voorspoedig en de krijtrotsen, die al vanaf het begin duidelijk zichtbaar waren, kwamen steeds dichterbij. De haven van Dover lag er prachtig bij in dit heldere najaarsweer. Bij het aanmeren kon de gebruikelijke bedrijvigheid geobserveerd worden.

Krijtrotsen bij Dover

Dover

Na het ontschepen reed ik naar Hythe, dat vlakbij Folkestone ligt. Dit is een oud markstadje, waar een typische Engelse sfeer hangt. Ik liep een rondje door het stadje en bekeek de fraaie kerk.

Hythe, High Street

Hythe, St. Leonards Church

Hythe, St. Leonards Church

Hythe, St. Leonards Church

Hythe, Royal Military Canal

Vanaf Hythe reed ik via binnenweggetjes naar Canterbury. Het landschap in Kent is hier en daar behoorlijk heuvelachtig, hoewel er ook vlakkere delen zijn. Op een van de heuvelrijen, hier North Downs genoemd, had ik een fraai uitzicht over The Weald, een vlak landschap waarin onder andere de flinke stad Ashford ligt. Ik was al eerder op dit uitzichtpunt en het bleek ook nu weer tegen het licht in te liggen. Kennelijk heb je hier alleen ’s ochtends vroeg en ’s avonds laat een uitzicht zonder tegenlicht.

The Weald, gezien vanaf The North Downs

Vanaf het uitkijkpunt was het nog een klein stukje naar Canterbury. Daar woonde ik in de schitterende kathedraal de Evensong bij, nadat ik wat rondgewandeld had door de stad. De Evensong werd gezongen door de lay clerks van de kathedraal, kennelijk hadden de jongens vandaag vrijaf. Ondanks het ontbreken van de hoge stemmen, maakte de koorzang grote indruk. Ik logeerde bij The Coach House, in het hartje van de stad, nadat ik in een pub Hunters Chicken had gegeten.

Canterbury, straatbeeld

Canterbury

Canterbury, toegangspoort tot de kathedraal

Canterbury, kathedraal

 

Klik hier voor meer foto’s van deze vakantie

terug naar bovenvolgende

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.