dinsdag 21 oktober 2014

Vanmorgen stond ik rond half acht op en keek naar buiten. Het had de afgelopen nacht herhaaldelijk geregend en ook nu zag het er nog nat uit. Ik ontbeet in de eetzaal beneden, waar het wat rommelig was. Later begreep ik dat de Coach House een nieuwe eigenaar / uitbater zou krijgen en dat de huidige gastvrouw aan het afbouwen was.

Na het ontbijt vertrok ik in de richting van Londen. Al na ongeveer twintig minuten bereikte ik Faversham, waar ik van de weg afging en een parkeerplaats opzocht om daarna een rondje door dit aardige stadje te lopen. Inmiddels was het weer flink opgeklaard en regende het niet meer.

Faversham, Market Square met Townhall

Faversham

Faversham

 

Van Faversham reed ik naar Rochester, dat iets verder ligt langs de weg naar Londen. Ik vond een parkeerplaats bij de rivier, direct onder de overblijfselen van het kasteel. Er stond inmiddels een flinke storm, maar het was droog en de zon liet zich zeer geregeld zien. Ik bezocht de kathedraal en liep door de hoofdstraat, waar ik lunchte in een The Golden Lion, een pub die ik ruim twintig jaar geleden ook al eens bezocht en sindsdien niet of nauwelijks leek te zijn.

Rochester, ruïnes bij het kasteel

Rochester, kathedraal

Rochester, kathedraalorgel

Rochester, High Street

Na het bezoek aan Rochester en de lunch reed ik verder naar het noorden. Ik passeerde de Theems bij Dartford Crossing, waar ik noordwaarts door de tunnel reed. Over de rondweg M25 reed ik naar het noordwesten, waar ik na enige tijd de M11 naar het noorden opdraaide. Ik reed naar het noorden tot ik bij Cambridge kwam. Daar parkeerde ik aan de achterzijde van King’s College en wandelde toen de stad in. Het was mooi weer, met veel wind en af en toe een kortdurend regenbuitje.

King’s College Chapel

Cambridge, telefooncellen voorzien hier kennelijk nog in een behoefte

Cambridge, reclame aan de hekken rond de kerken

Cambridge, Pembroke College

Cambridge, Pembroke College Chapel

Cambridge, College of Corpus Christi

Cambridge, St Botolphs Parish Church

Cambridge. Britse humor

Ik wandelde rond in Cambridge, nam een kijkje bij Pembroke College en bezocht aan het eind van de middag de Evensong in de kapel van King’s College. Al die tijd stond er een gure wind, die er wel voor zorgde dat het droog en helder bleef.

Cambridge, King’s College

 

Na de Evensong reed ik naar Swaffham Bullbeck, waar ik mijn intrek nam in een van de kamertjes achter The Black Horse, een prima pub.

The Black Horse, Swaffham Bulbeck (c) foto: islandmeri.wordpress.com

Klik hier voor meer foto’s van deze vakantie

vorigeterug naar bovenvolgende

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.