woensdag 22 oktober 2014

Vannacht sliep ik uitstekend in de kamer van The Black Horse Inn. Nadat ik opgestaan was, rekende ik af. De pub verzorgde geen ontbijt. Daardoor was de kamer zeer billijk geprijsd, maar moest ik eerst wel op zoek naar een ontbijtje. Ik reed in de richting van Newmarket en parkeerde daar vlakbij de hoofdstraat. Hier bleken diverse pubs en andere horeca gelegenheden gevestigd te zijn die ’s ochtends open zijn om o.a. ontbijt te serveren. Ik ontbeet bij The Golden Lion, waar ik lang niet de enige klant was. Tot mijn verbazing nam een aanzienlijk deel van de bezoekers op dit tijdstip (8.30) al een pint van een of ander bier, al dan niet vergezeld van een maaltijd.

Na het eten begon ik te rijden in oostelijke richting. De eerste plaats waar ik stopte was Diss. Dit marktstadje bleek een aardig centrum te hebben. Parkeren kon vlakbij de kerk en was het eerste uur gratis.

Diss, Saracens Head Inn

 

Diss, Market Place

 

Diss, St. Nicholas’ Church

Van Diss reed ik naar Bungay, een ander marktstadje dat dichter bij de Noordzeekust ligt. Onderweg passeerde net als gisteren diverse weilanden waar varkens in de open lucht werden gehouden. Op andere plaatsen in Engeland had ik dit al eerder gezien. Later las ik op internet dat men er steeds meer toe overgaat om vooral zeugen in de open lucht te houden omdat ze dan gezonder blijven dan wanneer ze binnen worden gehouden.

Varkenshouderij in de open lucht

In Bungay parkeerde ik gratis, vlakbij het centrum. Ik wandelde naar de kerk en keek daar binnen en buiten even rond. Opvallend was de ruïne achter het koor van de kerk. Later ontdekte ik dat dit de resten zijn van een vijftiende eeuwse priory, ruïnes die kennelijk al meer dan 500 jaar gekoesterd en onderhouden worden.

Bungay, St. Mary’s Church

Bungay, ruïnes achter de kerk

Bungay, The Butter Cross

Bungay, groentezaak

 

Van Bungay reed ik naar Great Yarmouth, een bekende badplaats en havenstad aan de Noordzee. Ik lunchte daar en wandelde er wat rond. Net als veel andere Engelse badplaatsen voelde Great Yarmouth vermoeid aan. Beetje vergane glorie, kitscherig en grijs. Dat kan natuurlijk ook aan het jaargetijde hebben gelegen… De windmolens staan hier wel heel dicht bij de kust.

Great Yarmouth

Great Yarmouth, windmolens tot vlakbij de kust

Van Great Yarmouth reed ik door de uitgestrekte vlakte langs de rivier in de richting van Norwich. Na het passeren van Acle werd het landschap iets glooiender. Aangezien ik vlak langs Thorpe St. Andrews kwam, waar ik vannacht zou slapen, besloot ik om daar eerst maar in te checken en daarna verder te rijden. Dat bleek een goede beslissing want de gastheer van Hill House had mijn boeking verkeerd ingeschreven en verwachtte mij morgen pas. Gelukkig had hij nog een kamer vrij, die ik meteen kreeg.

Ik reed verder naar Norwich, dat een flinke stad bleek te zijn. Ik parkeerde en liep een rondje door de winkelstraten en daarna naar de kathedraal.

Norwich

Norwich, Erpingham Gate

Norwich, kathedraal

Norwich, kathedraal. Orgel gezien vanuit het koor

Norwich, kathedraal

 

Aan het eind van de middag woonde ik de Evensong in de kathedraal bij. Daarna reed ik terug naar Hill House. Vlak bij het huis at ik in The River Garden, een pub aan het water.

Klik hier voor meer foto’s van deze vakantie

vorigeterug naar boven volgende

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.