De Kapelle app werkt!

De gemeente Kapelle heeft sinds enige tijd een app. Hierin vind je informatie over de gemeente en de gemeentelijke diensten. De app is gratis te downloaden uit de Appstore en Google Play.

Een interessant onderdeel van de app is het meldpunt, waarin je allerlei meldingen over de openbare ruimte kunt doorgeven aan de gemeente. Te denken valt aan overlast, maar ook problemen rond het onderhoud van de openbare ruimte kunnen hiermee doorgegeven worden.
Al eerder heb ik eens gebruik gemaakt van deze functionaliteit en toen werd mijn melding snel opgepakt en het probleem opgelost.

Onlangs zag ik dat de bestrating rond een straatkolk bij mij in de buurt lelijk aan het verzakken was. Ik meldde dit via het meldpunt van de app. Je moet enkele gegevens van jezelf invoeren en uiteraard de locatie van het probleem. Er is ruimte om een foto toe te voegen en door het gebruik van een kaart kun je de plek van de melding exact aanwijzen.

Binnen twee dagen na mijn melding werd de betreffende kolk beveiligd door een afzetting. Na nog enkele dagen werd de bestrating gerepareerd. De app doet dus wat hij moet doen en op het gemeentehuis wordt er alert en adequaat gereageerd op meldingen.

Een verbeterpuntje is het terugmelden na het doorgeven van een melding. Ik ontving geen bericht dat mijn melding binnengekomen was en ook vernam ik niet dat er actie was ondernomen.

Verder is dit dus een handige en effectieve manier om met de gemeentelijke diensten te communiceren.

Getagd , , . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie. Vragen, aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.