zondag 14 juli 2013

Vanochtend was ik weer vroeg wakker. Om 7.00 uur zat ik te ontbijten in de eetzaal. Mij is gebleken dat inmiddels bijna alle motels, zeker die van de grotere ketens, een vorm van ontbijt verstrekken. Dikwijls werden er ook enkele warme gerechten zoals roereieren en worstjes gepresenteerd.

Om iets voor 09.00 uur verliet ik het motel en reed ik naar Parker, waar ik in de Grace Baptist Church een dienst wilde bijwonen. Ik werd hartelijk welkom geheten en de pastor vroeg waar ik vandaan kwam en wat me hier bracht. De kerk was redelijk gevuld met mensen van allerlei leeftijden, waaronder aardig wat kinderen. De zang, waarmee de dienst begon, werd geleid door een van de pastors. Er werd gezongen uit ‘Rejoice’, een verzameling hymns waaronder veel uit de twintigste eeuw.

Ward Smith, de pastor die vanochtend preekte, was bezig met een serie over de Geestesgaven. Vanmorgen behandelde hij negen blijvende gaven van de Heilige Geest. Zijn preek werd ondersteund door een presentatie die met beamers op de wand werd geprojecteerd. Bij de Geestesgaven noemde hij steeds een of meer teksten waarin deze gave werd genoemd en ook een aantal Bijbelplaatsen waarin sprake is van het gebruik van de betreffende gave.

Na de dienst reed ik met een  omweg terug naar het hotel. Ik downloadde de middagdienst van Kapelle, die natuurlijk allang voorbij was en beluisterde die. Verder was het een rustige zondag.

Afgelegde afstand 121 mijl

Voor meer foto’s van deze vakantie klik hier (deel 1) of hier (deel 2) of hier (deel 3)

 

vorigeterug naar bovenvolgende

Geef een reactie. Vragen, aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.