Zondag 22 juli 2018

Rustdag in Jasper

Vanmorgen stonden we tegen 8:00 uur op na een goede nachtrust en we gingen daarna ontbijten in het restaurant van Sawridge Inn. Het weer zag er wel iets beter uit dan gisteren, maar het was nog zwaar bewolkt en af en toe regende het.

Na het ontbijt reden we naar Jasper Park Baptist Church, waar we de ochtenddienst bijwoonden. Behalve ons waren er nog diverse toeristen in de kerk. Van de eigen leden waren er deze morgen maar weinig. Pastor Roy Nickel, die zichzelf in de preek terloops een CalManian (Calvijn + Arminius) noemde, preekte over de vernieuwing van het verstand aan de hand van Romeinen 12. Hij deed dat op een manier die ik al vaker bij baptisten heb gehoord: veel verwijzingen naar andere Bijbelgedeelten en doorlopend inlassen van praktische lessen uit het gesprokene.

De muziek werd verzorgd door een presentatie via de beamer en de audioinstallatie, ondersteund door Paul die de zang begeleide met kleine muziekinstrumenten.

Jasper Park Baptist Curch

Na de dienst reden we door het dorp terug naar het hotel waar we koffie dronken en ons ingekochte gebak nuttigden. Daarna hielden we een rustige dag in de fraaie hotel. Aan het eind van de middag beluisterden we de kerkdienst die ’s morgens in onze eigen gemeente was gehouden.

Uitzicht vanaf ons balkon op The Whistlers, een markante berg boven Jasper

We aten een voortreffelijke maaltijd in het hotel en gingen daarna niet al te laat slapen.

vorigeterug naar bovenvolgende

Geef een reactie. Vragen, aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.