Zondag 13 augustus 2017

Rustdag

Ook deze zondag werden er Nederlandstalige diensten belegd in de Felsenkirche in Raron. Nadat we ontbeten hadden reden we dan ook naar beneden om de dienst bij te wonen. Het was duidelijk minder druk dan vorige week, een teken dat de vakanties in Nederland op een eind liepen. Toch zaten er nog aardig wat mensen in de kerk toen de dienst begon.

Vandaag ging ouderling J.A. Kramer voor. Hij begroette iedereen en na de mededelingen moest de eerste Psalm a cappella gezongen worden omdat de sleutel van het orgel niet klaarlag en ook niet een-twee-drie beschikbaar was. A cappella zingen ging best goed. Na een aarzelende start vonden we een gezamenlijk tempo en met de melodie hadden we ook geen moeite.

Raron, Felsenkirche

In de morgendienst las de ouderling een preek van ds. J. IJsselstein over Johannes 1, waarin de predikant steeds van gezichtspunt veranderde: van boven uit de hemel, en van beneden op de aarde. De preek was duidelijk en goed te volgen. Na de dienst was er de gebruikelijk ontmoeting op het plein voor de kerk, waarbij iedereen weer een beetje opwarmde in de zonnestralen.

We reden terug naar Eischoll, waar we koffie dronken en de warme maaltijd aten. Daarna hielden we een rustige middag. Rond kwart over vier reden we opnieuw de berg af naar Raron. Dit keer waren er nog minder mensen. Iedereen paste gemakkelijk in het middelste blok banken.

Raron, Felsenkirche

J.A. Kramer las nu een preek van ds. A.T. Vergunst over de storm op zee uit Mattheus 8. Uit deze geschiedenis werden lessen getrokken voor iedereen die onder het gehoor was. Ook deze preek was duidelijk, aansprekend en goed te volgen.

Na de dienst ontmoetten we oude bekenden en praatten we uitgebreid bij. We reden daarna terug naar Eischoll, waar we nog wat aten, wat lazen en niet al te laat gingen slapen.

Het was deze dag opnieuw prachtig weer in het Rhônedal.

Afgelegde afstand met de auto: 73 km.

vorigeterug naar bovenvolgende

Geef een reactie. Aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.