Zondag 15 augustus 2021

Vandaag hielden we een rustdag in Unterbäch en Raron.

Vanmorgen luisteren en keken we vanuit ons appartement mee met de kerkdienst in onze thuisgemeente. De dominee preekte over Zacheüs de tollenaar die in een vijgenboom geklommen was om Jezus te zien. Toen Jezus bij de vijgenboom kwam keek Híj Zacheüs aan, waardoor het leven van deze tollenaar ingrijpend veranderde.

’s Middags reden we opnieuw naar Raron, waar ds. Meijer voorging in de Felsenkirche, een bijzonder kerkgebouw dat in de rots onder de Burgkirche is uitgehakt.

IMG_5081 Burgkirche en Felsenkirche
Raron, Burgkirche (boven) met daaronder de ingang van de Felsenkirche

Ds. Meijer preekte uit Markus 6, waarin beschreven staat hoe Jezus over de golven naar zijn discipelen toe wandelde. Opmerkelijk waren de parallellen die we ontdekten tussen deze twee preken, die waarschijnlijk zonder overleg tot stand zijn gekomen.

In deze dienst mocht ik het fraaie orgel van Fuglister bespelen. Hoewel de dispositie en de vormgeving wat neo-barok aandoen, maakt de speciale akoestiek in dit gebouw veel goed. Met name de lage tonen worden sterk bevoordeeld, waardoor dit instrument nergens scherp of prikkerig klinkt.

IMG_5087 Felsenkirche orgel
Raron, Felsenkirche. Orgel van Fuglister

Na de dienst, die door ca. 150 Nederlanders wed bezocht, reden we terug naar Unterbäch, waar we de rest van deze zondag rustig doorbrachten.

Getagd , , , . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie. Aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.