Zondag 8 augustus 2021

Vandaag hielden we een rustige zondag. Vanmorgen luisterden en keken we mee met de kerkdienst in onze thuisgemeente. In deze dienst werden twee diakenen bevestigd. De tekst voor deze dienst was genomen uit Filippenzen 2 waarin de gelovigen aangespoord worden om de ander uitnemender te achten dan zichzelf en een voorbeeld te nemen aan Christus die kwam om te dienen en niet om gediend te worden.

Na een rustige middag reden we tegen half vijf de berg af en gingen daarna naar Raron, waar een Nederlandstalige kerkdienst werd belegd in de Felsenkirche. In verband met de Coronamaatregelen gebruikte de plaatselijk gemeente deze kerk ’s morgens, zodat er maar een Nederlandstalige dienst belegd kon worden.

Felsenkirche Raron, (c) foto: https://www.kathbern.ch

Net als vorige jaren ging Ds. Meijer voor in deze dienst. Hij preekte uit het eerste hoofdstuk van de eerste Petrusbrief. Daarin gaat het over de beproeving van het geloof, vergeleken met de manier waarop goud gezuiverd wordt. Opmerkelijk was de overeenkomst met de preek die we ’s morgens hoorden als het ging om het vertonen van het beeld van Christus. Dat kwam ook ’s middags duidelijk naar voren.

De kerk leek grotendeels bezet te zijn, maar het aantal bezoekers zal niet meer dan 300 zijn geweest, want dat is het maximum aantal dat toegestaan is in binnenruimtes.

Na de dienst spraken we enkele bekenden die ook in de kerk waren. Daarna reden we terug naar Unterbäch en na een rustige avond gingen we op tijd slapen.

Het weer was deze dag beter dan gisteren, maar nog niet volop zomers. Vanmorgen hing er nog een dichte mist in het dal. Pas tegen 11:00 uur kwam de zon tevoorschijn, maar het bleef de hele dag fris, zeker op de hoogte waar Unterbäch ligt. Volgens de Wallisers is het dit jaar nog niet echt zomer geweest. De verwachtingen voor de komende dagen zijn wat dat betreft veelbelovend, maar echt Walliser weer zit er ook dan nog niet in.


Getagd , , , , . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie. Aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.