Van Linton naar Kapelle – woensdag 18 oktober 2017

Van Linton naar Aylesford Priory

We sliepen vannacht uitstekend in Springfield House. Het huis is rustig gelegen. Wij sliepen aan de achterkant en hadden uitzicht op de fraaie tuin. Na een voortreffelijke nachtrust gingen we naar beneden voor het ontbijt. Het ontbijt werd geserveerd in de sfeervolle eetkamer die in stijl was ingericht. Door een tussendeur konden we in de serre kijken, die door de gastvrouw als orangerie werd gebruikt.

Uitzicht uit het raam van Springfield House Linton (Cambridge). Van Linton naar Kapelle
Uitzicht uit het raam van Springfield House Linton (Cambridge)
Springfield House B&B Linton (Cambridge)
Springfield House B&B Linton (Cambridge)

Na het ontbijt pakten we in en rekenden af. We liepen nog even in de tuin en gingen toen op pad. We reden naar het zuiden en passeerden opnieuw Dartford Crossing. Aangezien we naar het zuiden reden, kwamen we nu niet door de tunnel, maar over de brug. Ook deze passage van de Theems rekenden we later online af.

Dartford Crossing in de regen
Dartford Crossing in de regen

Aylesford Priory

We gingen van de snelweg af en reden naar Aylesford, waar we Aylesford Priory wilden bezoeken. Dit kloosterachtige gebouw was ons aangeraden door een dame die we gisteren in Rochester spraken. Aylesford bleek een dorp in typisch Engelse stijl in Kent te zijn.

Aylesford
Aylesford

De priory bevindt zich net buiten het dorp en is rustig gelegen aan de River Medway. In het complex wonen sinds de dertiende eeuw Karmelieten, maar tegenwoordig doet het vooral dienst als spiritueel centrum, waar allerlei bijeenkomsten worden georganiseerd.

Aylesford Priory
Aylesford Priory

We wandelden tussen de gebouwen door, keken hier en daar even binnen, om er achter te komen dat sommige ruimtes in gebruik waren. De gebouwen vormden een wonderlijke mengeling van historisch en historiserend gebouw, waarbij dat laatste niet altijd even overtuigend was gedaan. De tuin was prachtig, zeker met de herfstkleuren die nu kwamen doorzetten.

Aylesford Priory, tuin
Aylesford Priory, tuin

Nadat we in het winkeltje van de pottenbakker hadden rondgesnuffeld liepen we terug naar de auto om onze weg naar Dover te vervolgen.

Aylesford Priory, pottenbakkerij
Aylesford Priory, pottenbakkerij

Van Aylesford naar Dover

We reden het dorp uit en werden door de navigatie over de A249 naar de M2 gestuurd. Langs deze weg die ook Sittingbourne Road heet vonden we een restaurantje waar we een lunch kochten. Dit Micky’s Rock Café was ingericht als een Amerikaanse diner uit de jaren 60. De gerechten waren zo Brits als je maar bedenken kunt, maar het eten was er prima

Lunch bij Micky's Rock Café. Van Linton naar Kapelle
Lunch bij Micky’s Rock Café

Daarna reden we over de M2, die overging in de A2 naar Canterbury en vandaar naar Dover, waar we op tijd aankwamen om in te schepen bij P&O Ferries voor de overtocht naar Calais.

Dover Docks
Dover Docks

Terug in Calais

Na een voorspoedige overtocht meerden we aan in Calais. We reden de boot af en vervolgens reden we door Frankrijk, België en Zeeuws-Vlaanderen in een kleine 2,5 uur terug naar huis.

Douanepost Calais
Douanepost Calais

vorigeterug naar boven

Geef een reactie. Vragen, aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.