Van Kapelle naar Horsens – Maandag 28 juli 2014

Kapelle – Arnhem

Vanochtend regende het hard en langdurig in Kapelle. Zodoende was het een nat begin van mijn rit van Kapelle naar Horsens. Het was in de nacht al begonnen met regenen. Kennelijk waren de fruittelers in de omgeving ongerust dat er hagel zou kunnen vallen. Ik hoorde hun hagelkanonnen enige tijd knallen.

Toen het even iets minder hard regende, bracht ik mijn spullen in de auto, waarna ik mijn huis afsloot en net na 9:00 uur vertrok. Ik reed over de A58 en de A17 richting Dordrecht. Onderweg regende het af en toe, maar dat was niet bijzonder hinderlijk. Dit veranderde toen ik de A15 opdraaide. Vrijwel meteen begon het verkeer te stokken en stond ik stil. Op de radio had ik al gehoord dat er wateroverlast op de weg was en dat het daardoor langzaam ging op deze weg.

Ik besloot binnendoor te rijden, eerst door de polder en vervolgens door Sliedrecht en Hardinxveld, waar ik de A15 weer opdraaide. Daar was maar een rijstrook beschikbaar en duidelijk was te zien dat hier veel water op de weg had gestaan. Ik schoot maar langzaam op en ook toen ik op de A27 richting Utrecht reed kwam de snelheid vaak nauwelijks boven de 50 km/h uit. Ik besloot de A12 naar het oosten te nemen en niet de A28 die Tomtom aanwees omdat daar volgens de verkeersinformatie ook problemen zouden zijn. Al snel nadat ik de A12 in oostelijke richting afreed werd het droog en niet veel later kwam de zon zelfs door. Vanaf dat moment ging het heel wat voorspoediger, eerst richting Arnhem, daarna naar Apeldoorn en vervolgens naar Oldenzaal. Ik lunchte daar bij McDonald’s en reed daarna verder naar Osnabrück.

Arnhem – Hamburg

Op de Duitse wegen was het hier en daar een beetje druk, maar over het algemeen kon ik vlot doorrijden. Rond Hamburg was men bij diverse bruggen aan het werk. Dat gaf wat vertraging, maar de Duitsers lossen dit soort dingen altijd handig op. Rond 16:15 uur dronk ik koffie bij een Raststätte bij Quickborn, een eindje ten noorden van Hamburg. Daarna moest ik nog 277 km rijden voor ik bij mijn hotel zou zijn. Ook ten noorden van Hamburg reed ik nog lang door Duitsland. Ik had altijd gedacht dat de Deense grens verder naar het zuiden lag. Het werd steeds rustiger op de weg en ik kon zeker in Duitsland een mooi gemiddelde maken.

Hamburg – Horsens

In Denemarken bleek de maximumsnelheid op de snelweg 130 km/h te zijn, zodat ik daar ook lekker opschoot. Mij was verteld dat Denemarken een saai en eentonig landschap heeft, maar dat viel mee. Licht heuvelachtig landschap werd afgewisseld door vlakkere delen. Ik zag zowel boerenland als bossen en natuurgebieden.

Mijn route ging over de E45 langs Abenraa, Kolding en Vejle tot ik bij Horsens van de weg af ging en Scandic Hotel Bygholm Park opzocht. Dit hotel is gevestigd in een oud herenhuis waarin ze overal kamers hebben gemaakt. Ik kreeg een kamer op de eerste verdieping. Daar was het vrij warm. Gedurende mijn reis had ik de temperatuur zien oplopen tot rond de 30 graden. Airco bleek in het hotel niet aanwezig te zijn.

Scandic Hotel Horsens. Van Kapelle naar Horsens
Scandic Hotel Horsens

Ik at een voortreffelijke maaltijd in het bijbehorende restaurant en besloot om niet te laat te gaan slapen.

Afgelegde afstand: 898 km.

terug naar bovenvolgende

Geef een reactie. Vragen, aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.