Dinsdag 16 augustus 2016

Lowell – Norwich – Niagara Falls (Canada)

Vanmorgen vertrokken we vanuit Lowell met het doel een tripje naar Niagara Falls te maken. We reden naar de I 96 en reden op deze snelweg naar het oosten. We volgden de weg tot het knooppunt met I 69, even voor Lansing en reden daar verder over I 69 in de richting van Flint en verder naar Port Huron.

Het landschap was afwisselend. We zagen landbouwgronden met vooral mais of sojabonen, maar ook bossen, meertjes en in de omgeving van steden en dorpen bebouwing en menselijke activiteiten.

Bij Port Huron gingen we de grens met Canada over, wat enig oponthoud gaf maar verder probleemloos verliep. Over de imposante Blue Water Bridge staken we St. Clair River over en kwamen in Sarnia (Canada). Het wegnummer veranderde in 402. We reden steeds naar het oosten door het Canadese landschap, dat er minder afwisselend uitzag dan het eerste deel van de rit door Michigan. In dit deel van Ontario zagen we vooral heel veel landbouw.

Bij London voegden we in op Rt 401, die we een eindje volgden om daarna van de snelweg af te gaan en naar Norwich te rijden. In dit dorp wonen veel Nederlanders, wat te zien was aan de namen van bedrijven en winkels. Bij mijn oud-collega stopten we voor een praatje en koffie.

Na dit bezoekje vervolgden we onze weg naar het oosten en reden via Rt. 403 langs Hamilton heen naar de Queen Elizabeth Way, waarover we voorspoedig naar Niagara Falls reden.

We namen onze intrek in Comfort Inn en gingen daarna voor een dinertje naar Tony Roma’s, waar ik in 2014 ook al eens lekker gegeten had. Na de maaltijd liepen we terug naar het hotel en gingen op tijd slapen.

Afgelegde afstand: 374 mijl

vorigeterug naar bovenvolgende

Geef een reactie. Vragen, aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.