Van Mettlach naar Kapelle – donderdag 30 juli 2020

Mettlach

We sliepen vannacht goed in Hotel Saarblick in Mettlach. Vanmorgen kregen we een prima ontbijt. Er was geen buffet i.v.m. de coronamaatregelen. Alles wat we wilden eten werd aan tafel geserveerd.

Na het eten leverden we de sleutel in en gingen op pad. We waren naar Mettlach gegaan omdat daar diverse outletwinkels, o.a. van Villeroy & Boch gevestigd zijn. We hadden echter niet naar de openingstijd van deze winkels gekeken en kwamen er pas in Mettlach achter dat de meeste winkels pas (ver) na 10:00 uur open gingen.

20200730_075750 b Uitzicht uit de hotelkamer van Hotel Saarblick
Uitzicht uit de hotelkamer van Hotel Saarblick

Saarschleife

Daarom besloten we verder te rijden en even langs te gaan bij de ouletwinkel in Luxemburg waar we eerder waren geweest. We reden Mettlach uit via de brug over de Saar en stopten bij de grote parkeerplaats bij uitzichtpunt Cloef. Door het bos liepen we de kleine kilometer naar het uitzichtpunt vanwaar we een prachtig uitzicht over de Saarschleife hadden, een soort haarspeldbocht in de Saar tussen de beboste heuvels.

20200730_095532 b Saarschleife bij Mettlach
Saarschleife bij Mettlach

Door Luxemburg en België naar huis

Daarna reden we verder in de richting van Luxemburg. We gingen de grens over via de brug over de Moezel bij Remich. Tot onze verbazing waren aan de andere kant van de grens op korte afstand liefst 12 benzinestations gevestigd. Kennelijk gaan nogal wat Duitsers over de grens goedkoop tanken in Luxemburg.

In de stad Luxemburg stopten we even bij de servieswinkel en deden onze aankopen. Daarna tankten we benzine en vervolgens reden we de snelweg op in de richting van Arlon en daarna naar Brussel en Antwerpen.

In België konden we heerlijk doorrijden. Pas op de ring van Antwerpen werd het wat drukker, maar files hebben we gelukkig niet gezien. Even na half drie kwamen we thuis aan.

vorigeterug naar boven

Geef een reactie. Vragen, aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.