Rustdag in Stillington – zondag 1 mei 2022

Ontbijt in Stillington

Vannacht sliepen we uitstekend in de cottage in Stillington. Het was hier stil en donker en gedurende de nacht hoorden we niets dat onze nachtrust verstoorde. Vanmorgen draaiden we als eerste de kachel op, want het was flink afgekoeld tijdens de nacht. We waren van plan om een rustdag in Stillington door te brengen, met in elk geval een keer een bezoek aan een kerkdienst in de omgeving.

Stillington West Gate House
Stillington, West Gate House

Na het ontbijt met producten die onze gastvrouw had verzorgd vertrokken we uit Stillington en reden via Easingwold naar Thirsk. Van Thirsk was het niet ver meer naar Carlton Miniott, waar we parkeerden in de buurt van Hambleton Evangelical Church.

Kerkdiensten in Hambleton Evangelical Church

We hadden deze gemeente op Internet gevonden. Bij de ingang van het kerkje begroette men ons hartelijk en nodigde ons uit plaats te nemen. Vrij snel nadat we een plaatsje hadden gevonden begon de dienst. De vaste predikant ging voor en preekte uit de Romeinenbrief. Zijn preek was de laatste uit een serie en bevatte veel praktische lessen voor christenen in onze tijd.

Na de dienst kregen we koffie of thee en praatten we na met diverse gemeente leden. We werden uitgenodigd om ook de middagdienst bij te wonen.

Hambleton Evangelical Church, Carlton Miniott (Thirsk). Rustdag in Stillington
Hambleton Evangelical Church, Carlton Miniott (Thirsk)

We reden terug naar Stillington en aten daar een zelfgekookt soepje. Dat is het voordeel van een cottage: je kunt voor je eigen maaltijden zorgen.

Aan het eind van de middag reden we opnieuw naar Hambleton Evangelical Church, waar we de avonddienst bijwoonden. Vanavond ging Joe Cresswell voor die een inhoudsvolle en betekenisvolle preek hield over de gebroken bakken uit Jeremia 2.

Na de dienst was er opnieuw gelegenheid om na te praten onder het genot van koffie of thee. De ontvangst in deze kerk was uitermate hartelijk en vriendelijk.

Terug naar Stillington

We reden op gemak terug naar Stillington, waar we de rest van de zondag in het comfortabele huisje doorbrachten

Stillington, koeien bij de cottage
Stillington, koeien bij de cottage

vorigeterug naar bovenvolgende

Geef een reactie. Vragen, aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.