Rustdag in Stillington – zondag 1 mei 2022

Kerkdienst in Hambleton

Vannacht sliepen we uitstekend in de cottage in Stillington. Het was hier stil en donker en gedurende de nacht werden we door niets gestoord. Vanmorgen stelde ik als eerste de thermostaat wat hoger, want het was flink afgekoeld tijdens de nacht. We waren van plan om een rustdag in Stillington door te brengen, met in elk geval een keer een bezoek aan een kerkdienst in de omgeving.

Na het ontbijt met producten die onze gastvrouw had verzorgd vertrokken we uit Stillington en reden via Easingwold naar Thirsk. Van Thirsk was het niet ver meer naar Carlton Miniott, waar we parkeerden in de buurt van Hambleton Evangelical Church.

We hadden deze gemeente op Internet gevonden en werden bij de ingang van het kerkje hartelijk welkom geheten. Vrij snel nadat we een plaatsje hadden gevonden begon de dienst. De vaste predikant ging voor en preekte uit de Romeinenbrief. Zijn preek was de laatste uit een serie en bevatte veel praktische lessen voor christenen in onze tijd.

Na de dienst werd er koffie geschonken en nagepraat. We werden uitgenodigd om ook de middagdienst bij te wonen.

Hambleton Evangelical Church, Carlton Miniott (Thirsk). Rustdag in Stillington
Hambleton Evangelical Church, Carlton Miniott (Thirsk)

We reden terug naar Stillington en aten daar een zelfgekookt soepje. Dat is het voordeel van een cottage: je kunt voor je eigen maaltijden zorgen.

Aan het eind van de middag reden we opnieuw naar Hambleton Evangelical Church, waar we de avonddienst bijwoonden. Vanavond ging Joe Cresswell voor die een inhoudsvolle en betekenisvolle preek hield over de gebroken bakken uit Jeremia 2.

[Deze pagina wordt nog aangevuld]

vorigeterug naar bovenvolgende

Geef een reactie. Aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.