donderdag 23 juli 2015

Vanochtend moest ik na het uitchecken eerst op zoek naar een ontbijtje. Dat was de eerste keer deze vakantie. Tot nu toe had ik telkens ontbijt in het motel gehad. Ik ontbeet bij Betty’s cafe met pancakes, bacon en een gebakken eitje. Daarna reed ik opnieuw naar Dinosaur Ntl. Monument, maar nu met het doel om het ‘hoofddeel’ van het park te bekijken. Ik reed over Rt 40 naar Jensen en van daar over 149 naar de ingang van het park.

Dinosaur Ntl. Monument bezoekerscentrum

Ik mocht hier binnen met mijn jaarpas en parkeerde bij het bezoekerscentrum. Van daar vertrok en shuttlebus naar de Quarry. Dit bleek een deel van een opgraving van dinosaurus fossielen te zijn, dat door een fraai gebouw werd overkapt. In het verleden zijn hier veel fossiele botten en andere skeletdelen opgegraven, omdat hier kennelijk honderden dinosaurussen tegelijk zijn omgekomen. Het gebouw beschermt de opgraving en biedt bezoekers de gelegenheid om deze te bekijken. Uiteraard stonden de toelichtingen allemaal in het teken van een evolutionistisch kader.

Dinosaur Ntl. Monument, uitzicht over het landschap vanaf de quarry

Dinosaur Ntl. Monument, quarry met beschermend gebouw

Dinosaur Ntl. Monument, overzicht quarry

Na het bezoek aan de quarry reed ik met de auto de Cub Creek Road af die deels buiten het park loopt. Op die plek is een ranch gevestigd aan de oever van de Green River die akkerbouw en veeteelt mogelijk maakt. Het einde van deze weg was een onverhard stuk weg tot bij Josie Morris Cabin. In deze hut leefde een vrouw na haar scheiding voor de rest van haar leven van groententeelt en veehouderij.

Ranch aan de Green River net buiten Dinosaur Ntl. Monument

Josie Morris Cabin, aan het eind van Cub Creek Road, Dinosaur Ntl. Monument

Nadat ik hier even rondgewandeld had, reed ik terug naar de ingang van het park en daarvandaan via een andere route terug naar Vernal. Inmiddels was het tijd voor de lunch, waarna ik aan de rit naar Salt Lake City begon.

Ik volgde Rt 40 van Vernal naar Fort Duchesne en dan verder via plaatsen als Roosevelt, Myton en andere naar Heber City. Tot aan die stad was de weg grotendeels tweebaans, met hier en daar de mogelijkheid om te passeren. Ik kwam daarbij over Daniels Pass, een bergpas in de buurt van een enorm meer. Op de weg reden veel tankautos heen en weer. Een truck met oplegger en daarachter nog een aanhanger. Bij Heber City werd de weg vierbaans en ging al spoedig over in I 80.

De weg daalde prachtig en vrij steil af naar Salt Lake City. Daar parkeerde ik onder het Joseph Smith Memorial Building en liep het tempelplein op. Ik maakte wat foto’s en keek even rond in beide expositieruimtes en in de tabernakel. Daarna verkende ik de omgeving van het plein, liep even binnen bij Deseret Bookstore en ging daarna naar mijn hotel. Dit keer sliep ik in Best Western Cottontree Inn, een motel als veel andere.

Downtown Salt Lake City

Salt Lake City, Temple Square, standbeeld van een Mormonenmoeder met haar zoon

Salt Lake City, Mormonentempel

Orgel in de Mormon Tabernacle

Blik op Temple Square, Salt Lake City. Hoofdkantoor van de Mormonen (links), Tabernacle (voorgrond) en Temple (daarachter)

Afwisselende dag, zonder buien aan de lucht. 253 mijl.

Voor meer foto’s van deze vakantie klik

vorigeterug naar bovenvolgende

Geef een reactie. Vragen, aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.