Van Ashford naar Kapelle – 8 mei 2010

Van Ashford naar Dover

Vanmorgen stond ik op tijd op en schoof even over 8.00 uur aan voor een prima ontbijt in The Beefeater naast het hotel. Er was een buffet met koude producten, voor de warme onderdelen van het ontbijt kun je bij de ober je bestelling plaatsen, die prompt wordt geserveerd en van prima kwaliteit is.

Na het ontbijt pakte ik in, checkte uit en vertrok voor de rit van Ashford naar Kapelle. Ik tankte in Ashford en reed snelweg M20 op. Het was een beetje miezerig en zeer rustig op de weg. In korte tijd reed ik naar Folkestone en vandaar naar Dover. Ook vanaf de A20 rijd je Dover heel fraai binnen. Vanaf de heuvels zie je de haven liggen, waar altijd bedrijvigheid van veerboten is.

Van Dover naar Kapelle

Ik checkte in bij Norfolkline en reed naar de plaats de auto’s opgesteld worden voordat ze aan boord kunnen gaan. De Maersk Dover was zojuist vanuit Duinkerke aangekomen en terwijl ik stond te wachten rede de auto’s van het schip af. Inmiddels was het weer droog geworden, nadat het tot nu toe licht geregend had.

Dover Docks, opstelterrein voor de ferry. Van Ashford naar Kapelle
Dover Docks, opstelterrein voor de ferry
Onderweg naar Duinkerke
Onderweg naar Duinkerke
Buiten de haven van Dover. Van Ashford naar Kapelle
Buiten de haven van Dover
Maersk Dunkerque, zusterschip van Maersk Dover
Maersk Dunkerque, zusterschip van Maersk Dover
De Franse kust bij Duinkerke
De Franse kust bij Duinkerke

Het inschepen begon op tijd en nadat iedereen aan boord was gegaan, vertrok het schip uit Dover. Na twee uur bereikten we Duinkerke waarna ik via Gent, Terneuzen en de Westerscheldetunnel terug naar huis reed.

Afgelegde afstand vandaag 257 km.

Totaal afgelegde afstand 1541 km.

vorigeterug naar boven

Geef een reactie. Vragen, aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.