Van Toronto naar Brussel – woensdag 22 en donderdag 23-4-2015

Van Zeelandia naar Toronto

Afgelopen nacht sliep ik opnieuw goed in deze excellente Bed & Breakfast, waar het ’s nachts aardedonker en muisstil was. Het leek erop dat we de jetlag een eind verteerd hadden, we werden tenminste niet meer extreem vroeg wakker. We stonden op en gingen eerst ontbijten voordat we van Toronto naar Brussel zouden reizen.

Aan het ontbijt genoten we deze keer van warme wafels, waar we ons met smaak tegoed aan deden. Na het ontbijt pakte we verder in, daarna rekenden we af en namen afscheid van Ben en Elly die hun Bed & Breakfast voortreffelijk runnen en zeer gastvrij zijn. We liepen een rondje rond het huis om wat vogels te fotograferen en daarna gingen we op weg naar Toronto.

Robin, roodborst
Robin, roodborst
Gravel road op het platteland bij Burgessville
Gravel road op het platteland bij Burgessville

We reden over Curries Road en daarna over Rt. 14 tot we bij bij de kruising van Rt. 55 snelweg 403 opdraaiden. Het was aardig weer, bewolkt met af en toe zon, maar af en toe ook een spat regen.

De weg voerde ons naar het oosten, langs Brantford, tot we bij Hamilton kwamen. Daar werd het verkeersbeeld drukker en reden we samen met vele anderen in de richting van Toronto. We maakten daar opnieuw kennis met de Noord-Amerikaanse spitsstrook, een rijbaan aan de linkerkant van de weghelft bestemd voor auto’s met twee of meer inzittenden. Het was niet bijzonder druk op de weg, dus het gebruik van deze baan leverde ons weinig voordeel op.

CN Tower Toronto

Tegen de middag kwamen we aan in Toronto en vonden een parkeerplaats in de kelder van Rogers Center, het baseballstadion van de Toronto Blue Jays, aan de voet van CN Tower. We liepen om het enorme gebouw heen naar CN Tower, kochten een kaartje en gingen met de lift omhoog. Het uitzicht vanaf de toren over Toronto is fantastisch.

CN Tower Toronto
CN Tower Toronto
Toronto, gezien vanaf CN Tower
Toronto, gezien vanaf CN Tower

Van Toronto Pearson naar Montreal Trudeau

Na de lunch, die we op grote hoogte in CN Tower nuttigden, reden we naar het vliegveld, waar we de Golf inleverden en onze incheckbalie opzochten. Aangezien we eerst naar Montreal zouden vliegen dienden we niet in te checken bij de internationale balie, maar bij de afdeling binnenlandse vluchten. Het inchecken verliep overigens grotendeels automatisch. Nadat we ingecheckt waren, liepen we naar de veiligheidscontrole en daarna zochten we de gate op.

Toronto Pearson Airport, op weg naar de gate
Toronto Pearson Airport, op weg naar de gate
Wachten bij de gate op de vlucht naar Montreal, Toronto Pearson Airport
Wachten bij de gate op de vlucht naar Montreal, Toronto Pearson Airport

De vlucht naar Montreal vertrok mooi op tijd en na een uurtje landden we op Trudeau Airport, waar het inmiddels al schemerde en regenachtig was. Ons vliegtuig voor Brussel stond vlakbij de gate waar we uitgestapt waren klaar voor vertrek. We hadden nog tijd om enkele aankopen te doen en wat rond te lopen. Daarna was het tijd om in te stappen, waarna we eveneens mooi op tijd vertrokken naar het oosten.

Van Toronto Pearson naar Brussel Zaventem

De vlucht verliep vrijwel rimpelloos en we werden op de gebruikelijke wijze verzorgd. Het lukte me om een uurtje te slapen, maar de nacht is altijd kort als je naar het oosten vliegt. Het ontbijt stelde heel weinig voor, we kregen een plak cake en een kop koffie terwijl we boven Engeland vlogen. Daar zagen we een vliegtuig met ons op vliegen dat langzaam naar het zuiden afboog.

Op weg naar het oosten. Van Toronto naar Brussel
Op weg naar het oosten

Tijdens de nadering en de daling bleef het lang bewolkt. We hoorden hoe het landingsgestel werd uitgeklapt, terwijl we nog in de wolken zaten. Twee minuten later zetten de piloten ons aan de grond op een mistig Zaventem.

Een voordeel van de luchthaven bij Brussel is de geringere omvang dan Schiphol, waardoor je minder ver hoeft te lopen, hoewel de wandeling naar het eind van een pier nog een hele afstand is. We kwamen dan ook vlot aan bij de douane en moesten nog even wachten op onze bagage.

Daarna zochten we de auto op en reden in een uur terug naar Kapelle, waar deze mooie en intensieve reis eindigde.

vorigeterug naar boven

Geef een reactie. Vragen, aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.