Bürcheneralp en Moosalp – zaterdag 14-8-2021

Zaterdagochtendbezigheden

Vanmorgen hielden we ons bezig met de normale zaterdagactiviteiten: op gemak opstarten en daarna boodschappen doen voor twee dagen. Daarna lunchten we in het huisje. Vervolgens gingen we op herhaling op Moosalp omdat vorige week onze allereerste wandeling al snel verregend was. We reden via Bürchen omhoog, maar gingen niet helemaal door tot de pas die Moosalp eigenlijk is. We parkeerden op Bürcheneralp, waar een ruime (gratis) parkeerplaats is en begonnen daar aan een korte wandeling passend bij de zaterdagmiddag. Het weer was aanzienlijk beter dan vorige week zaterdag, toen we ons inlooptochtje moesten afbreken..

Wandelen vanaf Bürcheneralp

Van Bürcheneralp liepen we eerst omhoog naar Moosalp, waar we na een klein halfuurtje aankwamen. Voor de eerste keer in alle keren dat ik daar geweest ben, streken we neer op het terras van Bergrestaurant Dorbia op Moosalp, waar we door een Nederlandse serveerster van koffie werden voorzien.

Moosalp Bürcheneralp en Moosalp
Moosalp

Het uitzicht vanaf het terras op Balfrin en daarachter de Mischabelgroep was fantastisch. Je kunt hier gerust ieder jaar terugkomen, of meerdere keren per jaar zonder dat dit panorama gaat vervelen. Wat dat betreft hebben berglandschappen een schoonheid die vergelijkbaar is met die van de zee. Altijd boeiend.

Balfrin en de Mischabel vanaf Moosalp. Bürcheneralp
Uitzicht op Balfrin en daarachter de Mischabelgroep vanaf Moosalp

Onderlangs de March naar het westen

Nadat we de koffie op hadden liepen we een klein stukje in de richting die we vorige week ook hadden gelopen. Dit pad leidde uiteindelijk naar de March, maar zover en zo hoog wilden we niet gaan. We bogen daarom al gauw af in westelijke richting en liepen onderlangs de March over glooiende weiden, waarop in de winter duidelijk volop geskied wordt. De Bietschhorn was vanaf dit pad geregeld prachtig zichtbaar en eigenlijk konden we iedere 10 meter wel een nieuwe nog mooiere foto maken van deze markante berg.

Bietschhorn vanaf Moosalp, Bürcheneralp
De Bietschhorn vanaf Moosalp

Terug naar Bürcheneralp

Bij punt 2111 bogen we af naar rechts en begonnen terug te lopen naar Bürcheneralp. Het weggetje draaide nu het bos in en de onbelemmerde uitzichten die we eerder hadden waren nu voorbij. Af en toe ontbraken de bomen en hadden we een mooi uitzicht in het Rhônedal, waar we de spoorlijn van Goppenstein naar Brig goed konden zien.

Luogelkinviaduct met Alpe Ladu erboven. Moosalp
Luogelkin, het opvallende viaduct in de BLS spoorlijn boven het Rhônedal

In de verte zagen we een andere blikvanger, de Balmhorn, die altijd wat sneeuw op zijn top heeft, boven het Lötschental uitsteken.

IMG_4936 Balmhorn
Balmhorn met helemaal onderin beeld hetzelfde Luogelkinviaduct

We kwamen terug op Bürcheneralp en rustten daar even op één van de enorme banken die je overal in Wallis kunt aantreffen. Daarna verwisselden we van schoeisel en reden op gemak de berg af naar Mauracker, om vandaar door te rijden naar Im Mattli in Unterbäch.

We aten opnieuw ijsbergsla en hielden daarna een rustige zaterdagavond.

Scan de QR code of klik hier voor een overzicht van deze korte wandeling, met de mogelijkheid om een GPX bestand te downloaden.

QR Outdooractive

vorigeterug naar bovenvolgende

Geef een reactie. Vragen, aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.