Van Kapelle naar Stein (Aargau) – donderdag 5-8-2021

Voorbereidingen tijdens de coronapandemie

Dit jaar was het lang onzeker of we in de zomervakantie op reis zouden kunnen gaan en zo ja, waarheen? Door alle reisbeperkingen als gevolg van de coronapandemie zag het er naar uit dat reizen naar het buitenland niet eenvoudig of zelfs onmogelijk zou zijn deze zomer. Eind juni voerden diverse landen echter forse versoepelingen door, waarna we serieus aan een vakantie in Zwitserland begonnen te denken.

Via internet reserveerden we een appartement in Unterbäch / Wallis voor de middelste twee weken van onze zomervakantie. Nadat we geboekt hadden werd het nog even spannend of buitenlanden niet opnieuw strenger zouden worden omdat de besmettingscijfers in Nederland sterk opliepen.

Zwitserland bleef zeer open en gastvrij voor reizigers per auto. Er zou geen sprake zijn van een quarantaineverplichting of andere beperkingen. De landen waar we doorheen zouden rijden stelden wel de nodige eisen, maar daaraan konden we wel voldoen.

Vertrek vanuit Kapelle

Vanmorgen vertrokken we dan ook met een volgepakte auto in de richting van Antwerpen. We haalden benzine bij Avia in Stabroek en reden toen verder. We hadden besloten Frankrijk te mijden omdat dat land de strengste regels hanteerde (test van maximaal 24 uur oud en een geschreven eigen verklaring) en daarom reden we dwars door België over de E313 en E314 naar Geleen, waar we Nederland weer binnenreden en door Zuid-Limburg naar de grens bij Aken reden. Duitsland nam genoegen met een test van 48 uur oud voor reizigers die korter dan 24 uur in Duitsland zouden blijven.

Op de E313 nabij Zolder
Op de E313 bij Zolder (België)

Door Duitsland naar Zwitserland

Vandaar ging het naar Keulen en via Bonn naar het zuiden, over Autobahn 3, A67, A6 en A5 tot we vlakbij Bazel van de A5 afgingen en via de A98 langs Lörrach naar de grens met Zwitserland reden. Er bleek niemand van het Zwitserse douanepersoneel aanwezig te zijn, zodat we zonder enige controle konden doorrijden. Ook het bewijs van onze gezondheidstoestand hebben we nergens moeten laten zien…

Onderweg was het meest mooi weer met temperaturen tussen de 19 en 24 graden, maar af en toe hadden we wat regen, met enkele flinke buien ter hoogte van het Zwarte Woud.

 Buien boven de A5 bij Offenburg
Buien boven de A5 bij Offenburg

Rheinfels Park Motel

We reden een stukje verder in oostelijke richting over de A3 in Zwitserland tot we bij Eiken van de weg afgingen en naar Stein reden waar we onze intrek namen in Rheinfels Park Motel, een klein motel zonder receptie waar we onszelf incheckten en onze kamer betrokken.

Rheinfels Park Motel, Stein (Aargau)
Rheinfels Park Motel, Stein (Aargau)
Zonsondergang boven de Rijn bij Stein
Zonsondergang boven de Rijn bij Stein

We hadden vandaag prima omstandigheden om te reizen en we hebben nagenoeg geen oponthoud gehad onderweg. Het was dan ook een mooie dag met ca. 750 kilometer achter de wielen.

terug naar bovenvolgende

Geef een reactie. Vragen, aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.