Eischoll en omgeving – zaterdag 5 augustus 2017

Ontbijt in Eischoll

Nadat we deze ochtend waren opgestaan, keken we naar buiten en zagen dat het opnieuw prachtig weer was. Voor het ontbijt maakte ik mijn inmiddels vertrouwde wandelingetje naar de Volg, waar ik de boodschappen voor het ontbijt deed. Andere boodschappen wilden we later vanochtend doen. Ik nam onderweg de tijd om wat karakteristieke plekjes van Eischoll vast te leggen. Voor vandaag wilden we Eischoll en omgeving verkennen en verder rustig aan doen op deze zaterdag.

De dorpskerk van Eischoll
De dorpskerk van Eischoll
Doorkijkje in het Rhonedal
Doorkijkje in het Rhonedal
Dorpsplein Eischoll met de "tap"
Dorpsplein Eischoll met de “tap”

Boodschappen doen in Eyholz

Na het ontbijt reden we via Unterbäch en Bürchen de berg af naar Visp. Daar was het aanmerkelijk warmer dan in Eischoll. We reden de stad door en gingen boodschappen doen in de Coop en de Aldi in Eyholz. We kochten etenswaren voor vandaag en morgen, waarna we terugreden naar Eischoll om de boodschappen op te ruimen en een hapje te eten.

Wandeling op Brandalp

Na het eten reden we naar Unterbäch en kozen daar voor het wegje naar Brandalp. In een aantal flinke lussen slingerden we omhoog, waarbij we telkens onder de werkende stoeltjeslift doorreden. Bij het restaurant op Brandalp parkeerden we en begonnen aan onze wandeling. Op de kaart hadden we een rondje uitgezet dat ongeveer een uur zou duren. We volgden de bordjes naar Breite Stäg, waarbij we flink moesten klimmen en toen naast een Suon terechtkwamen.

Het was een mooie wandeling door het bos, vlak naast het stromende water. Toch had ik het idee dat we iets anders deden dan we van plan waren. Nadat we even met de smartphone op de elektronische kaart hadden gekeken, bleek dat we inderdaad hoger zaten dan we gewild hadden en verder zouden moeten lopen dan we van plan waren. Vandaar dat we over de Ritiweg afdaalden naar het weggetje en vandaar terugliepen naar de auto. Vanaf de Ritiweg hadden we overigens wel een magnifiek uitzicht op de Bietschhorn, die zeer herkenbaar in de blauwe lucht omhoogstak.

Bietschhorn vanaf Brandalp
Bietschhorn vanaf Brandalp

Koffiedrinken bij Ginals

We wilden nog even koffie drinken, maar het uitzicht van het terras op Brandalp leek ons niet zo aantrekkelijk, vandaar dat we doorreden naar Unners Sänntum, waar ik al eens eerder was geweest. Over het onverharde weggetje bereikten we na enige tijd de koeienstal, annex restaurant getooid met de naam van het dal: “Ginals” Daar was het uitzicht overweldigend en de koffie die ze serveerden smaakte uitstekend. We keken even rond op deze alp en reden toen op gemak naar beneden.

Restaurant Ginals op Unners Sänntum
Restaurant Ginals op Unners Sänntum
Kapelletje op Unners Sänntum
Kapelletje op Unners Sänntum

Terug naar Eischoll

Niet wetend dat we vanaf Ginals via Eischolleralp rechtstreeks naar Eischoll terug hadden kunnen rijden, reden we terug naar Brandalp en vandaar verder naar beneden naar Unterbäch. Vandaar was het slechts enkele minuten rijden tot in Eischoll. In Eischoll liepen we even naar de kerk en namen een kijkje in de verrassend grote ruimte.

Eischoll, dorpskerk
Eischoll, dorpskerk
Orgel dorpskerk Eischoll
Orgel dorpskerk Eischoll

Daarna liepen we naar huis waar we een warme maaltijd aten en een ontspannen avond hielden met als achtergrondgeluid het gebeier van de klokken van Eischoll die de gelovigen opriepen om ter kerke te komen.

Afgelegde afstand met de auto: 69 km, te voet 1,9 km

Klik hier voor het rondje dat we liepen.

vorigeterug naar bovenvolgende

Geef een reactie. Vragen, aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.