Glenn Vermeersch Hut 3 220315

Inhoud

Op 15 maart 2022 zat ik samen met mijn zwager een middagje in de fraaie Hut 3 van Glenn Vermeersch. Hij had de hut voor een hele dag gehuurd en ik kon ’s middags aanschuiven om vogels te fotograferen. Deze fotohut bevindt zich in de buurt van Kalmthout aan de rand van het bos, daar waar het betrekkelijk kleinschalige agrarische landschap begint.

Beschrijving van de hut

Kijk voor een beschrijving van de hut op de pagina van Glenn Vermeersch. Deze beschrijving geeft een goede indruk van hoe de hut eruit ziet. We zaten comfortabel in een houten bouwsel dat deels onder het maaiveld uitgegraven is. Voor ons was een brede plank waarop je een statief of rijstzak en vervolgens je camera kon plaatsen. We keken door een grote spiegelruit op de langgerekte vijver die de vogels moet uitnodigen daar te komen drinken.

Rondom de vijver lagen diverse takken en boomstronken waar vogels kunnen zitten. Tevens kan hier het meegeleverde voer neergelegd worden, zodat de vogels een extra reden hebben om hier langs te komen.

De hut bevindt zich niet ver van de bewoonde wereld, toch denk ik dat mensen die niet op de hoogte zijn van het bestaan ervan hem snel zullen zien. Alles was goed gecamoufleerd en door de verdiepte bouw stak de hut niet ver boven het landschap uit.

Vanuit de hut zijn enkele landweggetjes te zien, waarop af en toe een trekker of personenauto voorbijkomt, maar dat hindert het kijkplezier beslist niet en de vogels lijken zich er totaal niet aan te storen.

Vogels fotograferen

Gedurende de middag zagen we veel kleine vogels een bezoek brengen aan de vijver en zich tegoed doen aan het uitgestrooide voer.

Hieronder een selectie uit de foto’s die ik deze middag maakte.

Appelvink (Coccothraustes coccothraustes)
Appelvink (mannetje) (Coccothraustes coccothraustes)
Boomklever (Sitta europaea)
Boomklever (Sitta europaea)
Pimpelmees (Cyanistes caeruleus)
Pimpelmees (Cyanistes caeruleus)
Roodborst (Erithacus rubecula) Glenn Vermeersch hut 3
Roodborst (Erithacus rubecula)
Roodborst
Roodborst
Groenling (Chloris chloris)
Groenling (Chloris chloris)
Spreeuw (Sturnus vulgaris) Gleen Vermeersch hut 3
Spreeuw (Sturnus vulgaris)

Geef een reactie. Vragen, aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.