Cincinnatti – Dayton – Van Wert – vrijdag 2 augustus 2013

Cathedral Basilica of the Assumption

Vanochtend ontbeet ik in de eetzaal van Comfort Suites, die wel uitzicht had op de rivier. Daarna pakte ik in en checkte ik uit. Ik reed eerst een klein stukje terug om de Cathedral Basilica of the Assumption te bekijken. Deze grote neo-gotische kathedraal staat aan de zuidzijde van de Ohio rivier en dus formeel niet in Cincinnatti, hoewel hij wel onder de bezienswaardigheden van de stad wordt gerekend.

De vroegmis was juist afgelopen toen ik binnenstapte. De lampen brandden nog, maar werden daarna al snel gedoofd. Ik liep rond in de enorme ruimte en bekeek de gebrandschilderde ramen, de twee orgels en andere bezienswaardigheden.

Cincinnatti, Cathedral Basilica of the Assumption
Cincinnatti, Cathedral Basilica of the Assumption
Cathedral Basilica of the Assumption, zo te zien hebben deze waterspuwers geen functie
Cathedral Basilica of the Assumption, zo te zien hebben deze waterspuwers geen functie

Findley Market

Ik reed daarna in noordelijk richting, stak de Ohio rivier over en stopte een eindje verder bij Findley Market, een Farmer’s Market die op Internet aangeprezen werd als bezienswaardigheid. Ik kon daar gratis parkeren mits ik niet langer dan een half uur zou blijven staan. Zoveel tijd had ik niet nodig om even rond te kijken. Het bleek een niet al te grote, maar levendige markt te zijn waar vooral verse producten als groenten en allerlei soorten vlees werden verkocht.

National Museum of the US Airforce

Ik reed verder naar het noorden over I75 tot bij Dayton. Over de businessloop reed ik naar National Museum of the US Airforce, dat gevestigd is op een luchtmachtbasis in de stad. Er stonden heel wat auto’s op de parkeerplaats toen ik aankwam. Ik liep naar binnen en nadat ik langs de receptie was gelopen mocht ik naar binnen. Het museum vroeg geen toegangsprijs.

Verdeeld over diverse grote hangars werd hier de geschiedenis van de luchtvaart in het algemeen en de US Airforce in het bijzonder tentoongesteld. Vanaf de eerste pogingen om te vliegen tot de recente rakettechnologie, al deze dingen werden hier zichtbaar gemaakt met vliegtuigen en raketten, informatiepanelen en filmpjes.

Dayton, National Museum of US Airforce
Dayton, National Museum of US Airforce
National Museum of US Airforce, Dayton, de rakettenafdeling
National Museum of US Airforce, Dayton, de rakettenafdeling
Dayton, National Museum of US Airforce, wegens ruimtegebrek buiten gestald....
Dayton, National Museum of US Airforce, wegens ruimtegebrek buiten gestald….

Dit museum bleek zo groot dat een bezoek van een flinke halve dag maar net genoeg is om overal langs te lopen. Wanneer je alles grondig wilt bekijken, kun je hier meerdere dagen doorbrengen.

Via Wapakoneta naar Van Wert

Nadat ik genoeg gezien had, reed ik verder naar het noorden. Ik volgde I 75 tot bij Wapakoneta (Ohio) en reed vervolgens over Rt 33 en 123 naar Van Wert. Daar had ik een kamer besproken bij Comfort Inn, waar ik mijn intrek nam. ’s Avonds regende het pijpenstelen, maar daar had ik binnen geen last van.

Afgelegde afstand 168 mijl.

Voor meer foto’s van deze vakantie klik hier (deel 1) of hier (deel 2) of hier (deel 3)

vorigeterug naar bovenvolgende

Geef een reactie. Vragen, aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.