Rustdag in Parker – zondag 14 juli 2013

Ontbijt in Centennial

Vanochtend was ik vroeg wakker op deze rustdag in Parker. Om 7.00 uur zat ik te ontbijten in de eetzaal van Comfort Inn. Ik merkte ook nu weer dat inmiddels bijna alle motels, zeker die van de grotere ketens, een vorm van ontbijt verstrekken. Dikwijls werden er ook enkele warme gerechten zoals roereieren en worstjes gepresenteerd. Dit is een groot verschil met een jaar of 10 geleden toen je ook in de ketenmotels op zijn hoogst een kop koffie kon krijgen.

Grace Baptist Church Parker

Om iets voor 09.00 uur verliet ik het motel en reed ik naar Parker, waar ik in de Grace Baptist Church een dienst wilde bijwonen. Ik werd hartelijk welkom geheten en de pastor vroeg waar ik vandaan kwam en wat me hier bracht. De kerk was redelijk gevuld met mensen van allerlei leeftijden, waaronder aardig wat kinderen. Een van de pastors leidde de zang, waarmee de dienst begon. We zongen uit een bundel met de naam ‘Rejoice’. Daarin zag ik een grote verzameling hymns, waaronder veel uit de twintigste eeuw.

Grace Baptist Church Parker
Grace Baptist Church, Parker. (c) foto: https://gbcparker.org/

Ward Smith, de pastor die vanochtend preekte, was bezig met een serie over de Geestesgaven. Vanmorgen behandelde hij negen blijvende gaven van de Heilige Geest. De pastor ondersteunde zijn preek ondersteund met een presentatie op de wand. Bij de Geestesgaven noemde hij steeds een of meer teksten waarin deze gave werd genoemd en ook een aantal Bijbelplaatsen waarin sprake is van het gebruik van de betreffende gave.

Rustige middag in Centennial

Na de dienst reed ik met een  omweg terug naar het hotel. Ik downloadde de middagdienst van Kapelle, die natuurlijk allang voorbij was en beluisterde die. Verder was het een rustige zondag.

Afgelegde afstand 121 mijl

Voor meer foto’s van deze vakantie klik hier (deel 1) of hier (deel 2) of hier (deel 3)

vorigeterug naar bovenvolgende

Geef een reactie. Vragen, aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.