Van Kapelle naar Biederbach – 15 juli 2020

Van Kapelle naar Luxemburg

Vanmorgen stonden we op tijd op en maakten we ons gereed voor onze eerste vakantiedag waarop we van Kapelle naar Biederbach zouden rijden. Ik ging broodjes kopen bij de bakker. We ontbeten en brachten alle spullen in de auto.

Daarna ruimden we nog een beetje op en even over 10 vertrokken we. We reden de bekende route naar Antwerpen en vandaar naar Brussel. Het was lekker rustig op de weg en we hadden prachtig weer, zodat de reis voorspoedig verliep. Er was regen voorspeld, maar die bleef voorlopig uit, al was het in de verte voor ons steeds behoorlijk bewolkt.

Snelweg E411 tussen Brussel en Namen
Op de E411 tussen Brussel en Namen

Rond kwart over een waren we op Aire de Capellen in Luxemburg. Daar was het aardig druk bij het tankstation, maar op de parkeerplaats was veel ruimte. Mensen liepen met mondmaskertjes op en ook hier hingen overal posters met Corona-maatregelen.

Van Kapelle naar Biederbach. Tankstation in Luxemburg.
Aire de Capellen, tankstation

Van Luxemburg naar Biederbach

Na een sanitaire stop aten we op de parkeerplaats van Aire de Capellen onze broodjes op en daarna reden we verder. De route ging over de A31 naar Thionville en verder naar Metz. Daarna verder over de tolweg A4 naar Straatsburg. Ook hier konden we lekker opschieten, behoudens wat werkzaamheden bij enkele viaducten.

Voorbij Straatsburg reden we eindelijk de regen in en het bleef regenen tot we aan de andere kant van de Rijn in Biederbach (Zwarte Woud) aankwamen. Daar namen we onze intrek in het dorpshotel met de naam Hirschen Dorfmühle.

Uitzicht op Biederbach vanuit Hirschen Dorfmühle Van Kapelle naar Biederbach
Uitzicht vanaf het hotelbalkon op een verregend Biederbach
Gasthof Hirschen Dorfmühle Biederbach
Hirschen Dorfmühle, Biederbach
Boerderijen nabij Biederbach
Typische Zwarte Woud boerderijen in Biederbach

We aten een voortreffelijke maaltijd in het restaurant en gingen daarna niet te laat slapen.

terug naar bovenvolgende

Geef een reactie. Vragen, aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.