Kerkdiensten in de Felsenkirche – zondag 13 augustus 2017

Rustdag in Eischoll en Raron

Ook deze zondag werden er Nederlandstalige kerkdiensten in de Felsenkirche in Raron gehouden. Nadat we genoten hadden van een heerlijk ontbijt in ons huisje in Eischoll reden we naar beneden om opnieuw de Felsenkirche te bezoeken. We namen de inmiddels bekende route over Turtmann en daarna terug naar het oosten tot we bijna recht onder Eischoll in Raron aankwamen.

Ochtenddienst

Er waren deze morgen beduidend minder mensen die de kerkdienst in de Felsenkirche bijwoonden dan verleden week. Het was duidelijk zichtbaar dat de vakanties in Nederland op een eind liepen. Toch zaten er nog aardig wat mensen in de kerk toen de dienst begon.

Vandaag ging ouderling J.A. Kramer voor. Hij begroette iedereen en na de mededelingen moest de eerste Psalm a capella gezongen worden omdat de sleutel van het orgel niet klaarlag en ook niet een-twee-drie beschikbaar was. A capella zingen ging best goed. Na een aarzelende start vonden we een gezamenlijk tempo en met de melodie hadden we ook geen moeite.

Raron, Felsenkirche
Raron, Felsenkirche

In de morgendienst las de ouderling een preek van ds. J. IJsselstein over Johannes 1, waarin de predikant steeds van gezichtspunt veranderde: van boven uit de hemel, en van beneden op de aarde. De preek was duidelijk en goed te volgen. Na de dienst was er de gebruikelijk ontmoeting op het plein voor de kerk, waarbij iedereen weer een beetje opwarmde in de zonnestralen.

Terug naar Eischoll

We reden terug naar Eischoll, waar we koffie dronken en de warme maaltijd aten. Daarna hielden we een rustige middag. Rond kwart over vier reden we opnieuw de berg af naar Raron. Dit keer waren er nog minder mensen. Iedereen paste gemakkelijk in het middelste blok banken.

Raron, Felsenkirche, kerkdiensten
Raron, Felsenkirche

Middagdienst

J.A. Kramer las nu een preek van ds. A.T. Vergunst over de storm op zee uit Mattheus 8. Uit deze geschiedenis werden lessen getrokken voor iedereen die onder het gehoor was. Ook deze preek was duidelijk, aansprekend en goed te volgen.

Van Raron naar Eischoll

Na de dienst ontmoetten we oude bekenden en praatten we uitgebreid bij. We reden daarna terug naar Eischoll, waar we nog wat aten, wat lazen en niet al te laat gingen slapen.

Het was deze dag opnieuw prachtig weer in het Rhônedal.

Afgelegde afstand met de auto: 73 km.

vorigeterug naar bovenvolgende

Geef een reactie. Vragen, aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.