Rustdag in Eischoll – zondag 14 juli 2019

Kerkdienst in Visp

Toen we vanmorgen na het wakker worden naar buiten keken bleek het prachtig weer te zijn. De bergen staken schitterend af tegen de strakblauwe lucht op deze rustdag in Eischoll. We ontbeten op gemak voordat we naar de kerk vertrokken.

Uitzicht naar het westen vanaf ons balkon
Uitzicht naar het westen vanaf ons balkon

Na het ontbijt reden we met de auto de berg af naar Visp. We zochten de Evangelisch Reformierten Kirche op en parkeerden na enig zoeken de auto op loopafstand van de kerk. We liepen naar het kerkje toe, waar we verwelkomd werden door de (gast)voorganger van vandaag, een gepensioneerde diacones.

Kerkje van de Evangelisch Reformierten Kirche in Visp
Kerkje van de Evangelisch Reformierten Kirche in Visp

De dienst werd bezocht door een aantal Zwitsers en daarnaast door diverse Nederlanders, wat aanleiding was om de schriftlezingen ook in het Nederlands te laten verzorgen door een van de Nederlandse bezoekers.

De voorganger behandelde de bekende geschiedenis van de vier vrienden die een verlamde man bij Jezus brachten en zij trok hieruit allerlei lessen voor het leven van alledag. Ze sprak goed verstaanbaar en rustig, zodat de lijn van de preek goed te volgen was.

Visp in het morgenlicht
Visp in het morgenlicht

Van Visp naar Eischoll

Na de dienst wandelden we door Visp, dat er prachtig bijlag in het zonlicht, terug naar de auto en reden de stad uit en de berg op naar Eischoll. Thuisgekomen openden we de gebaksdoos die we gisteren in Turtmann hadden gekocht en lieten de inhoud ons goed smaken. Daarna lunchten we en hielden een rustige middag.

Kerkdienst vanuit Kapelle

Om half vier konden we via internet meeluisteren met de kerkdienst in onze eigen gemeente. We hoorden de dienst net zo duidelijk als zondags in de kerk. In deze dienst stond de geschiedenis van Mozes die zijn zwager vroeg mee te gaan met het volk Israël centraal.

Wandeling bij Eischoll

Na de dienst wandelden we een eindje het weggetje op, boven ons huis langs, tot bijna in de volgende bocht. Ondanks de geringe stijging van de weg veranderde het uitzicht bijna met elke stap die we deden.

Langs het weggetje naar Eischollalp
Langs het weggetje naar Eischollalp

Toen we terugliepen kregen we een prachtig uitzicht over Eischoll met de karakteristieke kerk en het Rhônedal in de richting van Visp.

Zicht op Eischoll en het Rhônedal
Zicht op Eischoll en het Rhônedal

In huis aten we boterhammen en een restantje soep. Omdat het buiten winderig en fris was, zaten we de rest van de avond binnen en zagen hoe er overal wolken ontstonden die hier en daar de vorm van buien aannamen. De dag die zo stralend begon eindigde met wolken boven de bergen.

Donkere wolken boven het dal
Donkere wolken boven het dal

Mooie en rustige dag gehad, met veel verschillende indrukken.

vorigeterug naar bovenvolgende

Geef een reactie. Vragen, aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.