dinsdag 21 juli 2015

Ik sliep heerlijk in Moab en werd niet meer zo onverstandig vroeg wakker als de vorige dagen. Het ontbijt was ook hier goed geregeld. Het was er wel heel druk met mensen die spullen uitzochten en dan terug gingen naar hun kamer om het daar op te eten. Lang niet iedereen bleef beneden zitten om te eten. Na het ontbijt ging ik eerst tanken en wat inkopen doen. Daarna reed ik Moab uit in noordelijke richting.

Ruim voorbij de ingang van Arches Ntl. Park sloeg ik linksaf naar Canyonlands. Precies op die kruising goot het even van de regen. Al gauw reed ik onder de bui uit en begon aan de beklimming van het plateau. Ik reed de afslag naar Dead Horse Point State Park voorbij, waar ik eerder al eens was geweest. Nu reed ik rechtdoor naar de ingang van dit deel van Canyonlands. Dit enorme park bestaat uit drie delen, waarvan er twee per gewone auto te bezoeken zijn.

Regen boven Moab

Ik bezocht vandaag Island in the Sky, het noordelijke deel van het park. Het park is sober opgezet, er is een bezoekerscentrum, maar dat is klein en eenvoudig. Ik reed in de richting van Grand View Point Overlook, maar stopte eerst bij Mesa Arch. Daar is een korte wandeling uitgezet naar een stenen boog, zoals er in deze streek veel te vinden zijn. Ik liep de korte wandeling en bekeek de boog.

Mesa Arch, Island in the Sky

Daarna reed ik verder en stopte voor Grand View Point Overlook alleen nog bij een uitzichtpunt waar ik de zon in de rug had.

Grand View Point Overlook was indrukwekkend. Hoewel de lucht wat heiig was en het uitzicht vooral naar het zuiden was (en dus schuin tegen het zonlicht) was het schouwspel overweldigend. Overal canyons, rotsformaties en vooral grote leegte. Er is een route van een mijl uitgezet, die ik gedeeltelijk liep.

Canyonlands, Island in the Sky, Grand View Point

Daarna reed ik terug en stopte bij Buck Canyon Overlook. Ook daar was het uitzicht fraai, al kun je daar beter ’s middags zijn wat betreft de lichtinval. Ik reed verder terug naar het noorden en sloeg af om de Green River Overlook te zien. Daar viel het licht wel vanachter mijn rug. De rivier zag er inderdaad groenig uit en slingerde zich door een canyonlandschap. Men heeft het park duidelijk een toepasselijke naam gegeven.

Canyonlands, Green River Overlook

Island in the Sky had nu nog een afdeling in petto, de tak die de naam Upheavel Dome draagt. Ik reed erheen en stopte even bij Whale Rock, een rots in de vorm van een walvis. Uiteindelijk kwam ik bij de parkeerplaats bij Upheavel Dome. Daar bleek dat de heuvel in een krater alleen na een stevige wandeling bereikt kon worden. Zoveel tijd had ik niet beschikbaar, dus ik reed terug naar de uitgang en terug naar Moab. Nadat ik in het dorp wat gegeten had reed ik over Rt 191 naar het zuiden in de richting van Monticello. Dit was een mooie route door afwisselend bergachtig terrein, waarbij ik een fraaie Arch zomaar langs de weg passeerde.

Wilson Arch langs de weg van Moab naar Monticello

Na een half uurtje sloeg ik rechtsaf in de richting van Needles Overlook. Een route van 22 mijl voerde me terug het canyonlandschap in. De weg steeg geleidelijk tot ik bij de parkeerplaats bij de Overlook uitkwam. Ook daar was het uitzicht fraai. Naar het westen keek ik op Island in the Sky, waar ik vanochtend was en naar het zuiden op het Needles district waar ik niet aan toe zou komen.

Canyonlands Needles Overlook

De afstanden zijn hier enorm en een toegangsweg tot een plek als deze kan zomaar meer dan 20 mijl lang zijn. Ik bekeek het uitzicht aan alle kanten en zag dat er opnieuw onweersbuien ontstonden boven de bergen. Daarna reed ik terug naar Moab, waar ik opnieuw onderdak had bij Comfort Inn.

Fraaie dag met mooie vergezichten! 216 mijl

Voor meer foto’s van deze vakantie klik

vorigeterug naar bovenvolgende

Geef een reactie. Vragen, aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.