Van Biederbach naar Unterbäch – donderdag 16 juli 2020

Biederbach en omgeving

Afgelopen nacht sliepen we als rozen in het hotel in Biederbach. Vanmorgen gingen we ontbijten in het restaurant, voordat we aan de rit van Biederbach naar Unterbäch begonnen. In verband met de Corona-maatregelen was er geen ontbijtbuffet, maar werd het ontbijt dat we gisteravond al hadden besteld aan onze tafel geserveerd. We aten een heerlijk ontbijt, met o.a. kleine gehaktballetjes met gewokte groenten en een gebakken ei met spek.

Hotel Hirschen Dorfmühle Biederbach
Hirschen Dorfmühle

Daarna pakten we in, keken nog een keer vanaf het balkon naar het aardige torentje dat privé domein van de familie was. We rekenden af en gingen op pad. We hadden het plan om over kleine weggetjes naar het zuiden te rijden, maar dat ging niet helemaal voorspoedig omdat diverse weggetjes afgesloten waren voor doorgaand verkeer.

Hintertal Biederbach
Hintertal, Biederbach

Van het Zwarte Woud naar Bern

Uiteindelijk lukte het om over Selbig en Siegelau naar weg 294 te rijden, waarna het niet lang duurde voordat we Autobahn 5 bereikten en naar het zuiden reden. We konden nu vlot doorrijden en de kilometers van de etappe van Biederbach naar Unterbäch tikten snel weg. De grenspassage bij Bazel verliep voor ons soepel, wat niet gezegd kon worden van de honderden vrachtauto’s die op de vluchtstrook stonden te wachten voordat ze door mochten rijden.

In Zwitserland kozen we voor de snelste route naar Bern. Het verkeersbeeld was overwegend rustig, waardoor we niet al te veel hinder hadden van de vele wegwerkzaamheden die er gaande waren. Net voor Bern stopten we voor lunch bij Rasthof Grauholz, waar we een broodje aten en koffie dronken.

Snelweg tussen Bern en Fribourg
Onderweg tussen Bern en Fribourg

Langs het meer van Genève naar Unterbäch

Daarna ging het verder in de richting van Fribourg, waarna we het meer van Genève bereikten en afdraaiden naar het zuiden, het Rhônedal in. Al die tijd was het bewolkt, met hier en daar een enkel spatje regen. In Wallis klaarde het geleidelijk op en werd het ook wat warmer.

Snelweg in Wallis
Bekende namen op het bord langs de snelweg
Valère en Tourbillon, Sion, Wallis
Sion, Valère en Tourbillon gezien vanuit de auto op de snelweg

We stopten in Sierre om wat boodschappen te doen en benzine te tanken. Daarna reden we verder naar Turtmann, waar we rechtsaf sloegen om via Eischoll naar Unterbäch te rijden. Dat was een bekende weg, want in 2017 en 2019 zaten we in een huisje in Eischoll. Daar reden we nu voorbij, waarna we in Unterbäch aankwamen en ons appartement aan de Dorfstrasse al gauw zagen staan.

We werden hartelijk ontvangen door de eigenaar van het huis, die ons alles liet zien en ons een fijne vakantie wenste. Daarna was het tijd om uit te pakken, nog een paar boodschappen te doen in het dorpswinkel, een maaltijd te maken en op te eten en daarna te ontspannen.

Prachtige dag, met ideale omstandigheden om te reizen.

vorigeterug naar bovenvolgende

Geef een reactie. Vragen, aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.