zondag 19 juli 2015

Vanochtend reed ik na het goede ontbijt dat deze Best Western serveerde naar Grand Junction waar ik een kerkdienst wilde bijwonen in Elm Avenue Baptist Church. Ik had deze kerk op internet gevonden. Toen ik aankwam leek het nog niet erg druk te zijn en dat bleek te kloppen. In totaal bezochten minder dan 20 mensen de dienst. Ik werd bijzonder hartelijk welkom geheten door de gemeenteleden en de pastor, Paul Walker. De orde van dienst deed zeer vertrouwd aan. Walker nam als uitgangspunt voor zijn preek de geschiedenis van de dochters van Lot uit Genesis 19. Hij begon met op te merken dat in elk Bijbelgedeelte Christus te vinden is, zo ook in deze pericoop. Hij toonde in de loop van de preek aan dat Lot en zijn dochters tot de voorouders van Christus behoren en dat dus ook deze geschiedenis een plaats heeft in de heilsgeschiedenis.

Na de dienst sprak ik geruime tijd met de pastor die herhaaldelijk zei dat hij zo blij was dat ik gekomen was. Hij heeft te maken gehad met teruglopende ledenaantallen en wordt via Internet meer beluisterd dan live. Nu kwam een van deze mensen een keer naar de kerk…

Binnenplaats Best Western Clifton, Colorado

Ik reed door de bergen terug naar het Best Western motel, waar ik de diensten die in mijn eigen gemeente waren gehouden beluisterde via internet.

Voor meer foto’s van deze vakantie klik

vorigeterug naar bovenvolgende

Geef een reactie. Vragen, aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.