Van Kapelle naar Tauberbishofsheim – maandag 21-7-2008

Van Kapelle naar Dernbach

Vanmorgen begon mijn reis naar Beieren en Zwitserland. In de zomervakantie van 2008 bezocht ik het zuiden van Duitsland waarna ik doorreed naar Zwitserland om daar nog enkele dagen door te brengen. Vandaag wilde ik van Kapelle naar Tauberbishofsheim rijden. Iets voor 10.00 uur reed ik thuis weg, in de regen, richting Yerseke om even een bak koffie te drinken bij mijn ouders, die daar een weekje verblijven.

Daarna reed ik over de A58 en A4 naar Antwerpen, waar ik de route naar Luik koos. De E313, of Boudewijnweg, was niet druk en ik kon goed doorrijden. Bij de kruising met de E314 reed ik deze weg op in de richting van Aken, waarbij ik nog een klein stukje door Nederland reed.

In België had het af en toe al wat geregend, maar toen ik de grens met Duitsland was gepasseerd begon het door te regenen. Tot een eind voorbij Keulen bleef er neerslag vallen. Het verkeer leed daar niet merkbaar onder. Er werd flink doorgereden en ondanks nogal wat wegwerkzaamheden stroomde alles vlot door.

Bij Dernbach ging ik de A 3 af om even langs de sloperij van de Gebr. Ludolf te rijden, die door hun tv- uitzendingen wereldberoemd zijn geworden (in elk geval in Duitsland en Nederland) Het was daar een drukte van belang met klanten en kijkers.

Die Ludolfs, Dernbach. Van Kapelle naar Tauberbishofsheim
Die Ludolfs, Dernbach

Van Dernbach naar Tauberbishofsheim

Daarna reed ik verder, steeds over de A3, door afwisselende landschappen en variërende weersomstandigheden tot ik rond 17.15 bij Würzburg kwam. Dit is een grote stad met veel verkeersdrukte. Daarom, en ook omdat ik een beetje suf was van het rijden, zocht ik daar geen onderdak, maar reed alvast een eindje de Romantische Strasse op, tot in Tauberbischofsheim, waar ik een kamer vond in Hotel Adlerhof.

Tauberbischofsheim, Schlosshof
Tauberbischofsheim, Schlosshof
Restanten van de stadsmuur en -gracht, Tauberbishofsheim
Restanten van de stadsmuur en -gracht, Tauberbishofsheim

Ik at voortreffelijk in Restaurant Schlosstürm, midden in dit aardige stadje, waar het op dat moment heel rustig was. Daarna ging ik vroeg slapen, beetje moe van het rijden door regenachtig weer.

Tauberbischofsheim, Hotel Adlerhof
Tauberbischofsheim, Hotel Adlerhof

Afgelegde afstand vandaag 616 km.

terug naar bovenvolgende

Reacties zijn gesloten.