zaterdag 25 juli 2015

Voor vandaag had ik een niet te lange autorit gepland. Ik vertrok dan ook op gemak bij Comfort in Ogden en reed even door het centrum van de stad, dat gedomineerd wordt door een tempel en tabernakel van de Mormonen.

Ogden, Tempel en tabernakel van de mormonen

Daarna reed ik over Rt 39 Ogden Canyon in, een kloof vergelijkbaar met Big Cottonwood Canyon, waar ik gisteren was. Aan het eind van de Canyon, die niet zo heel lang is, bevindt zich een fors stuwmeer, Pineview Reservoir. Daarop werd, zoals op iedere plas van enige afmetingen in Amerika, volop gewatersport. Je moet niet vreemd opkijken als je hier op steile bergwegen auto’s met boottrailers ziet rijden. Die zijn op weg, of komen van een stuwmeer waarop gevaren mag worden.

Pineview Reservoir (Ogden Canyon)

Ik reed het reservoir rond en kwam daardoor in Huntsville terecht, waar ik mijn weg weer vervolgde en verder naar het oosten reed over een weg die aangemerkt was als Scenic Drive. Ik kwam bij een volgend reservoir, Causey Reservoir, dat heel wat hoger ligt en omsloten wordt door flinke berghellingen. Ik reed langs het meer op en neer en maakte een korte wandeling aan een van de uiteinden.

Causey Reservoir

Daarna reed ik verder tot in Woodruff, een gehucht dat reclame maakt met ‘Coldest Temperatures, Warmest Hearts’ Vandaag was het niet koud, maar ook lang niet zo warm als in SLC. Hier draaide ik naar het zuiden, Rt. 14 op in de richting van Evanston. Waar de weg de staatsgrens met Wyoming overging veranderde het wegnummer in 89. Net na de middag kwam ik in Evanston aan.

Ik lunchte bij Mc Donalds, keek even rond in het centrum en reed toen nog een eindje Rt 150 op. Ik ging niet helemaal tot Karam, maar keerde ergens in de bergen om en reed naar Quality Inn in Evanston, waar ik de komende twee nachten zou verblijven. Ik kreeg een kamer aan de achterkant van het terrein, met uitzicht op de golfbaan.

Evanston strip bij avond

Ik ging eten bij TC Steakhouse tegenover het motel en ’s avonds waste ik mijn kleren in de laundry van het motel. Bijna alle motels en hotels hebben een kamertje met enkele industriele wasmachines en drogers waar gasten hun was  kunnen draaien. Indien gewenst kun je op je kamer strijken, of kun je een strijkplank + -bout lenen bij de frontdesk.

Mooie dag. 184 mijl.

Voor meer foto’s van deze vakantie klik

vorigeterug naar bovenvolgende

Geef een reactie. Vragen, aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.