West Michigan – maandag 5 augustus 2013

Van Lowell naar Zeeland

Op deze dag reed ik een rondje door West Michigan. Ik vertrok vanuit Lowell en reed langs Grand Rapids naar het westen. Ik bezocht o.a. de plaatsen Holland en Zeeland, waarvan de namen herinneren aan de immigranten die in de 19e eeuw vanuit Nederland naar Amerika gingen.

In Zeeland kreeg ik een privé-rondleiding door het plaatselijke museum. Dit was eigenlijk gesloten op maandag, maar de dame die mij naar binnen zag gluren had een sleutel en liet het museumpje in vogelvlucht zien.

Zeeland, MI. Museum
Zeeland, MI. Museum

Holland, Grand Haven en Muskegon aan Lake Michigan

Nadat ik in Zeeland had rondgekeken reed ik verder door West Michigan in de richting van Holland, dat een grotere plaats bleek te zijn, met een verbinding naar Lake Michigan. Ik reed een rondje door de stad en ging naar Holland State Park. Daar parkeerde ik en liep naar het meer, waarbij ik de karakteristieke rode vuurtoren kon fotograferen.

Holland, MI. Lighthouse
Holland, MI. Lighthouse

Van Holland reed ik naar Grand Haven en daarna verder naar Muskegon. Grand Haven en Muskegon liggen allebei aan Lake Michigan en bieden, zeker vlak bij het meer, volop watersportmogelijkheden. Toch bleek het ook nu lastig om echt dicht bij het water te komen. Vaak moet je daarvoor eerst betaald parkeren, of via een toegangshek, waarvoor entreeprijs gevraagd wordt.

Binnendoor naar Fallasburg en Lowell

Ik reed binnendoor door West Michigan terug in de richting van Lowell. Vlak voordat ik Lowell bereikte kwam ik langs Fallasburg State Park. Daar bevindt zich een fraaie covered bridge en enkele historische gebouwen. Ik ging van de weg af om daar even rond te kijken en wat foto’s te maken op deze idyllische plek.

Fallasburg, MI. Covered bridge
Fallasburg, MI. Covered bridge

Het was een mooie dag!

Voor meer foto’s van deze vakantie klik hier (deel 1) of hier (deel 2) of hier (deel 3)

vorigeterug naar bovenvolgende

Geef een reactie. Vragen, aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.