Van Kapelle naar Europoort en Hull – dinsdag 26 april 2022

Van Kapelle naar Europoort

Vanmiddag vertrokken we om half 5 uit Kapelle voor de rit van Kapelle naar Europoort. Toen we bij de Caisson waren, bleek dat we onze regenjasjes niet ingepakt hadden, iets wat voor een vakantie naar Engeland een beetje riskant kan zijn. We reden daarom even terug, om 20 minuten later met regenjassen in de bagage de snelweg op te rijden in de richting van Bergen op Zoom.

Op de radio hoorden we verontrustende berichten over enorme files op deze dag voor Koningsdag, maar wij hadden daarvan geen enkele last, zodat we vlot door konden rijden naar Bergen op Zoom en vandaar over de A4 naar het Vaanplein. Daar volgden we de A15 tot in Europoort, waar we om 18:20 uur aankwamen bij het kantoortje van P&O ferries.

Inchecken en inschepen

Het inchecken verliep vlot en een minuut of 10 later reden we over de helling aan boord van de Pride of Rotterdam. Het dek voor personenauto’s was op dat moment nog niet voor de helft gevuld.

Personenautodek Pride of Rotterdam
Personenautodek Pride of Rotterdam

We pakten de spullen die we nodig dachten te hebben uit de auto en gingen op zoek naar onze hut. We bleken een mooi kamertje te hebben aan de voorkant van de boot op dek 9. Nadat we ons geïnstalleerd hadden gingen we even buiten kijken, maar daar was het fris door de harde wind. Het zou nog tweeënhalf uur duren voordat de veerboot zou vertrekken. Men was beneden nog volop bezig om trailers aan boord te rijden en ook over de helling waar de personenauto’s aan boord kwamen reden af en toe nog auto’s.

Trailers laden op Pride of Rotterdam in de haven van Europoort
Trailers laden op Pride of Rotterdam in de haven van Europoort

Naast de Pride of Rotterdam lagen veerboten van DFDS en Stena die blijkbaar alleen gebruikt worden voor het vervoeren van vrachtwagens en trailers. Aan de andere kant van de Nieuwe Waterweg konden we de ferries van de Stena Line zien liggen. Deze schepen onderhouden een veerdienst tussen Hoek van Holland en Harwich.

De schepen van Stena voor de kade in Hoek van Holland
De schepen van Stena voor de kade in Hoek van Holland

Diner en afvaart

Inmiddels was het ruimschoots etenstijd en daarom gingen we naar het buffetrestaurant dat The Kitchen wordt genoemd. Het buffet was rijk voorzien van allerlei warme en koude gerechten en we lieten het ons dan ook goed smaken.

Na het eten was het bijna tijd voor vertrek. Even voor 21:00 voelden we beweging in het schip komen. De trossen aan de voorkant werd losgegooid, maar achter lieten ze een tros vast. zodat het keren van het schip gemakkelijker ging. Rustig draaide de boot bijna 180 graden om en voer toen op gemak achter de vrachtwagentransporter van Stena de haven uit.

Vertrek uit Europoort, achter de transporter van Stena aan
Vertrek uit Europoort, achter de transporter van Stena aan

Inmiddels werd het al schemerig en konden we door ons raampje de zon zien verdwijnen achter de wolken in het westen. Onder afwisselend geloei en gesnerp van diverse autoalarmen verlieten we de Nieuwe Waterweg en kozen het ruime sop. Er stond een beetje wind, zodat we een lichte deining voelden waarop het best goed slapen zou zijn.

De Nieuwe Waterweg uit en de Noordzee op naar het westen
De Nieuwe Waterweg uit naar het westen

terug naar bovenvolgende

Geef een reactie. Vragen, aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.