Rustdag – zondag 19 juli 2020

Rustdag in Unterbäch

Vandaag hielden we rustdag in ons appartement dat onderdeel is van Haus Panorama in Unterbäch. Het forse huis bestaat uit drie woonlagen. De onderste en bovenste woonlaag aan de achterkant zijn appartement die verhuurd worden aan toeristen. Wij zaten op de bovenste verdieping die de naam Bietschhorn draagt, naar de bekende berg die tegenover het huis te zien is. De onderste verdieping is vernoemd naar de Balmhorn, een kenmerkende berg die iets verder naar het westen te zien is boven het Lötschental.

20200719_160907b Haus Panorama Unterbäch
Haus Panorama Unterbäch
IMG_2384b Balmhorn
Balmhorn

Klokgelui in Zwitserland en Kapelle

Vanmorgen hoorden we verschillende klokken luiden: de klokken van Unterbäch, gemengd met het zware geluid van de klokken van Bürchen en, via het internet, ook de kerkklok van onze eigen kerk in Kapelle.

IMG_2387b Parochiekerk met klokkentoren in Bürchen, aan de andere kant van de Löübbach. Rustdag
Parochiekerk met klokkentoren in Bürchen, aan de andere kant van de Löübbach

Kerkdiensten via internet

Via internet beluisterden we de kerkdiensten in onze thuisgemeente. In verband met alle beperkende maatregelen rondom de Coronacrisis werden er dit jaar geen Nederlandstalige diensten gehouden in Raron. Op de site van de protestantse gemeente in Visp was ook te lezen over maatregelen die in acht genomen moesten worden, zodat we besloten in Unterbäch te blijven en mee te luisteren met thuis.

Tussen de diensten door liepen we een rondje door het dorp en verder genoten we van het schitterende weer en de magnifieke uitzichten vanaf de balkons van ons appartement.

20200719_155016b Unterbäch, met de Bietschhorn in de achtergrond
Unterbäch, met de Bietschhorn in de achtergrond
IMG_2400b De kabelbaan van Unterbäch naar Turtig, die we vanaf het balkon zien gaan
De kabelbaan van Unterbäch naar Turtig, die we vanaf het balkon zien gaan

Het was een bijzonder fraaie dag met aangename temperaturen, hoewel het nog niet echt heet is geweest, maar dat is het mogelijk niet snel op deze hoogte, waar bovendien altijd wel wat wind te voelen is.

vorigeterug naar bovenvolgende

Geef een reactie. Vragen, aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.