Van Clarksville naar Kapelle – maandag 21 en dinsdag 22-8-2023

Afscheid van de familie in Clarksville

Vanmorgen stonden we op tijd op en pakten de laatste spullen in onze koffers. We mochten twee koffers afgeven die in het bagageruim van het vliegtuig zouden gaan. Daarnaast mochten we enkele kleinere tassen meenemen in de cabine. Zo hielden we ons eerst bezig met de laatste voorbereidingen voor de reis van Clarksville naar Kapelle.

Daarna ontbeten we samen met mijn oom en tante en kwam het moment van afscheidnemen dichterbij. Ik bracht de spullen in de auto en controleerde of daar niets meer in lag dat mee … Lees meer

Zondag in Grand Rapids – zondag 20-8-2023

Kerkdienst in HRC aan Crescent Street

Ook op deze zondag in Grand Rapids bezochten we de kerk van de Heritage Reformed Church aan Crescent Street in Grand Rapdis. Vanmorgen na het ontbijt reden we met mijn oom en tante naar de kerk in Grand Rapids. Het ritje verliep deze keer zonder vertraging en binnen een half uur stonden we op de parkeerplaats bij de kerk.

Kerk HRC Grand Rapids (c) foto: facebookpagina van de kerkKerk HRC Grand Rapids (c) foto: facebookpagina van de kerk

Vanmorgen … Lees meer

Thornapple River en Reeds Lake – zaterdag 19-8-2023

Van Clarksville naar Ada

Vandaag was onze een na laatste dag in Michigan. We besloten een beetje in de buurt van Clarksville te blijven en brachten onder een bezoekje aan Thornapple River en Reeds Lake. Aan het eind van de morgen vertrokken we naar Ada, dat uitgesproken wordt als Ede. We wilden in elk geval de covered bridge zien, die hier vroeger over de Thornapple River is gebouwd.

We reden naar Lowell en volgden vandaar Rt 21 in westelijke richting. De weg loopt parallel aan de Grand River en voerde door een fraai landschap … Lees meer

Van Kenwood naar Clarksville – vrijdag 18-8-2023

Vertrek bij Hannaford Inn

Na een goede nachtrust in de fijne kamer van Best Western Hannaford Inn and Suites gingen we naar beneden om te ontbijten. Voordat we op weg gingen van Kenwood naar Clarksville konden we wel een goede maaltijd gebruiken. Het ontbijt was goed en er werd dan ook druk gebruik van gemaakt.

Na het eten brachten we onze spullen in de auto en checkten uit bij de balie. We vroegen om opheldering voor de rekening van gisteravond en de receptioniste die vanmorgen dienst had zette de zaak recht met vele excuses … Lees meer

Ark Encounter – donderdag 17-8-2023

Ontbijt bij Beans Bakery

Nadat we vannacht goed hadden geslapen in ‘The Rattler’, maakten we ons klaar om de Ark Encounter te bezoeken. We pakten onze spullen in en brachten alles in de auto. Daarna controleerden we nog een keer of we alles hadden en sloten de deur achter ons.

The Galloping Goose, Dry Ridge, KentuckyThe Galloping Goose, Dry Ridge, Kentucky

We verlieten dit aardige parkje met cabins en reden terug naar Dry Ridge. Aan de andere kant van de snelweg vonden we Beans bakery, waar … Lees meer

Creation Museum – woensdag 16-8-2023

Van Batesville naar Petersburg

Vanmorgen aten we heerlijk van het ontbijtbuffet in Best Western Batesville. We waren niet zo heel vroeg en het restaurantje was leeg. Waarschijnlijk waren de meeste gasten al vroeg vertrokken. Wij hadden niet veel haast, het Creation Museum lag op ongeveer 40 minuten rijden van Batesville vandaan, dus konden we rustig aan doen en toch op tijd in Petersburg zijn.

Na het ontbijt pakten we onze spullen in, checkten uit en staken de weg over om te tanken. Daarna begonnen we aan de korte rit naar Petersburg. We reden een … Lees meer

Van Clarksville naar Batesville (IN) – dinsdag 15-8-2023

Van Clarksville naar Shipshewana

Vanmorgen na het ontbijt vertrokken we voor een reis van enkele dagen naar Kentucky. Vandaag stond de etappe van Clarksville naar Batesville op de planning. We hadden daar een hotel besproken en konden dan morgen verder reizen, Kentucky in.

We reden via snelweg 96 in de richting van Grand Rapids. Het eerste stukje ging maar traag omdat er aan de weg gewerkt werd. Nadat we de werkzaamheden gepasseerd waren ging het vlotter. Al gauw sloegen we af naar Rt 6, die ons uiteindelijk op Rt 131 naar het zuiden bracht.

Lees meer

Grand Rapids en omgeving – maandag 14-8-2023

Ontbijt in Clarksville

Vanmorgen ontbeten we samen met mijn oom en tante en praatten nog wat bij. Ik werkte wat aan mijn dagverslagen en zocht wat foto’s uit. In de tweede helft van de ochtend vertrokken we naar Grand Rapids. We wilden de boekwinkel bezoeken waar een van de kleinkinderen van mijn oom en tante werkt.

We reden over Cascade tot we in Cascade af konden slaan naar 28th Street. Langs deze straat zijn veel (grote) winkels en malls gevestigd. We moesten nog een heel eindje rijden tot we bij Lees meer

Rustdag in Michigan – zondag 13-8-2023

Ochtenddienst in HRC Grand Rapids

Op deze rustdag in Michigan vertrokken we vanmorgen na het ontbijt voor de kerkdienst in de gemeente van Heritage Reformed Church in Grand Rapids. Het was rustig op de weg en binnen een half uur waren we in de kerk, waar het nog rustig was.

Kerk van Heritage Reformed Church Grand Rapids. Rustdag in MichiganKerk van Heritage Reformed Church Grand Rapids

Tegen de tijd dat de dienst begon was de kerk aardig goed gevuld. Vanmorgen ging Luis Fernando Loaiza voor. Hij studeert aan Puritan … Lees meer

Rondom Clarksville (MI) – zaterdag 12-8-2023

Rustige morgen in Clarksville

Vanmorgen stonden we niet al te vroeg op om een deel van de gemiste nacht alsnog goed te maken. Om 8:30 uur zaten we aan het ontbijt bij mijn oom en tante in Clarksville. Mijn oom maakte sausages en eieren met toast, die we ons goed lieten smaken.

Daarna praatten we verder bij over de familie en allerlei gebeurtenissen sinds we elkaar voor het laatst hadden ontmoet. We bekeken wat foto’s van onze trip in het westen en voordat we er erg in hadden was het tijd voor lunch.

Lees meer