Vrijdag 20 augustus 2021

Vannacht sliepen we heerlijk in Gasthaus Auerhahn. Nadat we opgestaan waren, liepen we naar beneden waar het ontbijtbuffet klaar stond in een fraaie eetzaal. Het hele hotel was rustiek ingericht met veel houten lambriseringen, zware gordijnen en kleurrijke kussens.

Het ontbijt was prima en de enige Coronabeperking bestond uit het verplicht dragen van een mondkapje tijdens het lopen door de eetzaal. Na het ontbijt pakten we in, rekenden af en gingen op pad.

IMG_5115 AuerhahnIMG_5115 Auerhahn Gasthaus Auerhahn, Geroldsau, … Lees meer

Donderdag 19 augustus 2021

Vandaag wilden we de eerste etappe van onze thuisreis afleggen. We stonden iets vroeger op dan gewoonlijk en ik liep nog een keer (in recordtijd) de berg op naar de Volg om broodjes te halen.

Na het ontbijt pakten we de laatste spullen in en bracht ik alles in de auto. Daarna was het tijd om afscheid te nemen van onze voortreffelijke verhuurster. Ramona heeft meegeholpen om ons verblijf geweldig te maken! Haar leuke en compleet ingerichte appartement, maar vooral de tuin rondom het huis gaven een plus aan deze vakantie.

We reden de berg … Lees meer

Woensdag 18 augustus 2021

Vandaag was het de laatste hele dag dat we in Wallis waren. We startten de dag op de gebruikelijke manier, maar maakten dit keer geen brood klaar voor tussen de middag.

Na het ontbijt en de koffie reden we de berg af naar Turtmann, waarna we rechtsaf sloegen in de richting van Gampel en doorreden naar Raron. Daar keken we nog even bij en in de Rotskerk waar we de afgelopen zondagen kerkdiensten hadden bijgewoond. Het blijft boeiend om te zien hoe een compleet kerkgebouw is uitgehakt uit de rots en daarna ingericht als kerk.

Lees meer

Dinsdag 17 augustus 2021

Gisteren hadden we al het plan om naar de Täschhütte te gaan, maar in verband met de vele wolken en de verwachting van wat regen hadden we dat plan uitgesteld. Vanmorgen zag alles er prachtig uit en waren de vooruitzichten voor de dag zo gunstig dat we besloten nu wel naar de Täschhütte te lopen.

Na het ontbijt en een kop koffie reden we dan ook de berg af naar Visp. Daar sloegen we rechtsaf om dezelfde weg te rijden die we vorige … Lees meer

Maandag 16 augustus 2021

Afgelopen nacht kwam er een flinke onweersstoring overdrijven. Gedurende langere tijd regende en onweerde het en waaide het erg hard. Vanmorgen was het dan ook mistig toen we naar buiten keken. De wolken hingen tot laag in het Rhônedal en het was kil.

Voor de tweede helft van de dag was er beter weer voorspeld en volgens de magnifieke weerapp van Meteo Swiss was het ook niet in heel Wallis zo bewolkt en nevelig. Het Mattertal zou wat beter weer hebben. Toch besloten we vandaag maar niet naar de Täschhütte te gaan omdat het er … Lees meer

Zondag 15 augustus 2021

Vandaag hielden we een rustdag in Unterbäch en Raron.

Vanmorgen luisteren en keken we vanuit ons appartement mee met de kerkdienst in onze thuisgemeente. De dominee preekte over Zacheüs de tollenaar die in een vijgenboom geklommen was om Jezus te zien. Toen Jezus bij de vijgenboom kwam keek Híj Zacheüs aan, waardoor het leven van deze tollenaar ingrijpend veranderde.

’s Middags reden we opnieuw naar Raron, waar ds. Meijer voorging in de Felsenkirche, een bijzonder kerkgebouw dat in de rots onder de Burgkirche is uitgehakt.

IMG_5081 Burgkirche en FelsenkircheLees meer

Zaterdag 14 augustus 2021

Vanmorgen hielden we ons bezig met de normale zaterdagactiviteiten: op gemak opstarten en daarna boodschappen doen voor twee dagen.

We lunchten in het huisje en gingen daarna op herhaling op Moosalp omdat vorige week onze allereerste wandeling al snel verregend was. We reden via Bürchen omhoog, maar gingen niet helemaal door tot de pas die Moosalp eigenlijk is. We parkeerden op Bürcheneralp, waar een ruime (gratis) parkeerplaats is en begonnen daar aan een korte wandeling passend bij de zaterdagmiddag. Het weer was aanzienlijk beter dan vorige week zaterdag, toen we ons inlooptochtje moesten afbreken..

Lees meer

Vrijdag 13 augustus 2021

Vandaag maakten we er een rustig dagje van na de schitterende dag van gisteren. We stonden niet al te vroeg op en na het ontbijt ruimden we het huisje een beetje op en konden we de wasmachine van de gastvrouw gebruiken om onze was weg te werken.

Terwijl de was gedraaid werd reden wij naar de kerk in Unterbäch, waar ik een poosje orgel speelde, o.a. om de Hollandse dienst van a.s. zondag in Raron voor te bereiden.

We gingen terug naar huis om wat te eten en vertrokken toen in de richting van Turtmann … Lees meer

Donderdag 12 augustus 2021

Voor vandaag hadden we het plan om naar Zermatt te gaan, vooral gezien de positieve weersverwachtingen. Ik was dus wat vroeger bij de Volg dan andere dagen, maar de winkel gaat om 7:00 uur open en zo vroeg was ik nu ook weer niet.

Na het ontbijt pakten we in en reden de berg af naar Visp en beneden sloegen we rechtsaf het Vispertal in. Voorbij Stalden, bij Illas, sloegen we rechtsaf het Mattertal in. De rit verliep voorspoedig in binnen een uur stonden we geparkeerd in Randa. Een kennis had ons de suggestie aan … Lees meer

Woensdag 11 augustus 2021

De eerste actie vandaag na de gebruikelijke ochtendrituelen was het kopen van een paar nieuwe bergschoenen. Gisteren hadden we ontdekt dat de zool van een van mijn schoenen los begon te laten en dat zou vroeg of laat tot problemen leiden.

Na het ontbijt en een bak koffie reden we dus de berg af naar Visp, waar we parkeerden onder het station en naar de dichtstbijzijnde schoenenzaak liepen. Dat bleek Zerzuben te zijn, waar ik uitstekend geholpen werd aan een paar nieuwe bergschoenen.

Nadat we nog een boodschap hadden gedaan bij de Coop, liepen we … Lees meer