Verslag meivakantie 2022 gereed

In de meivakantie van 2022 brachten we acht dagen door in Yorkshire. We voeren over met P&O Ferries van Rotterdam naar Hull en verbleven in bed & breakfasts, pubs, een hotel en een huisje dat we huurden via Airbnb. Het verslag meivakantie 2022 is nu gereed.

Knaresborough (Yorkshire). Verslag meivakantie 2022 gereedKnaresborough (Yorkshire). Verslag meivakantie 2022 gereedKnaresborough (Yorkshire) = klik op de foto voor de beginpagina van het verslag

Op de website heb ik per dag een verslag geschreven met … Lees meer

Verslag zomervakantie 2021 gereed

In de zomer van 2021 waren we twee weken op vakantie in Wallis (Zwitserland). We verbleven in Unterbäch en maakten diverse fraaie wandelingen in de wijde omgeving van ons onderkomen. Het verslag van de zomervakantie 2021 is gereed.

Per dag maakte ik tijdens onze vakantie een verslag met wat foto’s, dat ik eerst op het weblog publiceerde. Inmiddels zijn deze losse dagverslagen opgenomen in de structuur van de website.

Klik hier of op de foto om naar de pagina met de inhoudsopgave te gaan. Vandaar kun je verder lezen door te kiezen voor een … Lees meer

Een weekje Yorkshire

In de meivakantie van 2022 voeren we van Europoort naar Rotterdam voor een weekje vakantie in Yorkshire.

We verbleven eerst enkele dagen in de Yorkshire Dales, waar we rondtoerden en enkele mooie wandelingen maakten.

Via de stad York, waar we op zaterdag waren, en een rustige zondag in Stillington trokken we verder naar de North York Moors, waar we nog twee dagen verbleven.

Klik hier voor de startpagina het verslag van deze week.

Hooiweiden bij Muker (Swaledale). Vakantie in YorkshireLees meer

Dinsdag 14 juli 2020

Dit jaar hopen we onze zomervakantie in Zwitserland door te brengen. Nadat de beperkende maatregelen rondom de Coronacrisis in heel Europa versoepeld werden, hebben we een appartementje geboekt in Unterbäch, Wallis.

Vandaag hebben we onze spullen ingepakt en woensdag 15 juli hopen we de eerste etappe te rijden.

Ik hoop van elke dag een kort verslag te schrijven en als blog te publiceren op de website.

De verslagen van deze zomervakantie zijn gereed en je kunt ze lezen via deze link

Zomervakantie 2017

In de zomervakantie van 2017 hopen we twee weken in Eischoll (Wallis) te verblijven. Dit jaar heb ik gekozen voor een iets andere werkwijze voor de dagverslagen. Voorheen werkte ik per dag wat aantekeningen uit op papier of in een tekstverwerkertje, die ik later overzette op mijn website.

Dit jaar kies ik voor een blog per dag, waarin geen compleet uitgewerkt verslag staat, maar gestructureerde aantekeningen die ik later kan omwerken tot een verslag. De blogs wil ik meteen publiceren, zodat geïnteresseerden onze reis (bijna) op de voet kunnen volgen.

Er zal niet veel fotomateriaal in … Lees meer

Edinburgh!

Edinburgh is een heel mooie stad. Dat realiseerde ik me afgelopen dagen opeens weer.
Ik ben bezig geweest om een verslag van een korte trip naar deze Schotse stad op mijn WordPress website te plaatsen.
De oude Frontpage site was erg gebrekkig geworden omdat alle koppelingen naar mijn foto’s die destijds op Webshots stonden niet meer werkten.

In maart 2012 ben ik samen met een collega drie dagen in Edinburgh geslapen in het kader van een stagebezoek.
We troffen toen uitzonderlijk fraai lenteweer en hebben in die korte tijd een goede indruk … Lees meer

Verslag zomervakantie 2013 USA en Canada gereed

Afgelopen dagen heb ik de laatste hand gelegd aan het verslag van mijn zomervakantie in 2013 die ik doorbracht in verschillende delen van de Verenigde Staten en Canada.

Klik hier voor de openingspagina van het verslag met tekst en foto’s.

Het heeft meer dan twee jaar geduurd om het verslag af te ronden.
Ik hoop dat het publiceren van het verslag van afgelopen zomervakantie, eveneens in de USA, wat vlotter zal verlopen.

Reacties en feedback zijn welkom!

Damme (B)

Damme is een stadje dat tussen Sluis in Zeeuws Vlaanderen en Brugge in Vlaanderen ligt. In het verleden had het een haven aan het Zwin en kende daardoor grote bloei door de handel. Nu is het een pittoresk plaatsje ter grootte van een klein dorp aan de Damse Vaart. De rijkdom van het verleden is er nog te zien en wordt er gekoesterd. Op Tweede Pinksterdag liep ik een rondje door Damme en maakte er wat foto’s. Klik op bovenstaande foto of hier voor een beeldverslag uit dit alleraardigste stadje.

Stadswandeling Lier

Op 7 mei maakte ik een stadswandeling in het fraaie Lier, dat ten zuidoosten van Antwerpen ligt. De plaats is bekend door Felix Timmermans, de schrijver van Pallieter, die hier leefde en werkte. Een andere beroemdheid is Louis Zimmer, een uurwerkmaker die zijn sporen letterlijk heeft achtergelaten in Lier. Het was mooi weer om te fotograferen en ik schoot dan ook heel wat plaatjes in deze stad die veel karakteristieke plekjes kent. Een kort verslag met veel foto’s is te vinden op mijn website. Klik hier voor de betreffende pagina.