Van Kenwood naar Clarksville – vrijdag 18-8-2023

Vertrek bij Hannaford Inn

Na een goede nachtrust in de fijne kamer van Best Western Hannaford Inn and Suites gingen we naar beneden om te ontbijten. Voordat we op weg gingen van Kenwood naar Clarksville konden we wel een goede maaltijd gebruiken. Het ontbijt was goed en er werd dan ook druk gebruik van gemaakt.

Na het eten brachten we onze spullen in de auto en checkten uit bij de balie. We vroegen om opheldering voor de rekening van gisteravond en de receptioniste die vanmorgen dienst had zette de zaak recht met vele excuses voor het ongemak.

Daarna reden we weg bij het motel. Dit keer hoefden we niet te tanken en water hadden we ook genoeg, dus reden we Interstate 71 op in noordelijke richting.

Van Kenwood naar St. Marys

Het was behoorlijk druk op de weg, wat te begrijpen is als je bedenkt dat het gebied tussen Cincinatti en Dayton vrijwel helemaal volgebouwd is met huizen en bedrijven. Toch konden we lekker doorrijden. We gingen via I 275 terug naar I 75 en volgden deze snelweg een heel eind naar het noorden.

Bij Wapokoneta, een eindje boven Sidney, gingen we de snelweg af en begonnen aan de oversteek naar Interstate 69. Rt 75 zou ons te ver oost brengen en I 69 was geschitker om het grootste deel van de trip naar Michigan te rijden.

Al gauw kwamen we bij St. Marys, waar we stopten voor lunch bij McDonalds en voor een hoeveelheid benzine en water bij het naastgelegen tankstation.

Verder naar Auburn

We vervolgden onze rit van Kenwood naar Clarksville met een etappe naar Auburn. Vanuit St. Marys reden we naar het noordwesten over Rt 33 tot we bij Rt 127 kwamen. Die leidde ons rechtstreeks naar Van Wert, waar ik 10 jaar geleden eens geslapen heb.

Enorme Amerikaanse vlag bij een autobedrijf
Enorme Amerikaanse vlag bij een autobedrijf

Vandaag zagen we op sommige plaatsen enorme Amerikaanse vlaggen staan. Dit hebben we in het westen in de eerste week niet zo gezien. Kennelijk is dat meer iets van de Mid-West. Vaak staan zulke masten bij een flink bedrijf en steken ze hoog boven de omgeving uit.

Windmolen in Ohio
Windmolen in Ohio

Een ander fenomeen dat we hier voor het eerst zagen waren windmolens in het landschap. Op dit deel van de route zagen we er een heleboel staan. Ohio en Indiana zijn voor een groot deel vrij vlak, waardoor de wind er vrij spel heeft. De molens die we zagen staan, draaiden vrijwel allemaal.

Op de grens tussen Ohio en Indiana
Op de grens tussen Ohio en Indiana

Nadat we Van Wert gepasseerd waren, reden we via Rt 30 naar het Noordwesten. Al vrij snel passeerden we de grens met Indiana en reden we deze staat opnieuw binnen. Nog meer dan in Ohio en Michigan werd het landschap gedomineerd door agrarische activiteiten. Hoeveel mais en soja we gezien hebben, met de bijbehorende silo’s om de producten in op te slaan is onvoorstelbaar voor Nederlandse begrippen.

Silo's voor opslag van landbouwproducten staan overal in het landschap van Indiana
Silo’s voor opslag van landbouwproducten staan overal in het landschap van Indiana

Over Rt 469 reden we met een boog om Fort Wayne heen, waarna het niet ver meer was naar Auburn.

Van Auburn naar Clarksville

Bij Auburn gingen we even van de weg af en deden wat laatste inkopen bij Walmart. Sommige producten zijn in Amerika aanmerkelijk goedkoper dan in Nederland. Een vestiging van de Walmart, zoals in Auburn is iets wat we in Nederland niet kennen. Het assortiment van de winkel is enorm en varieert van groente en fruit, heel veel andere levensmiddelen, kleding, spullen voor de inrichting van je huis, kantoorartikelen, geweren en pistolen (inclusief ammunitie) en nog veel andere zaken meer.

Na het bezoekje aan de Walmart reden we verder over Rt 69 waaraan Auburn ligt. Bij Jamestown reden we Michigan weer in en volgden de weg tot bij Charlotte. De laatste mijlen werd er aan de weg gewerkt, wat een klein beetje vertraging veroorzaakte. Bij Charlotte gingen we de snelweg en af staken binnendoor over Rt 50 over naar Rt 66. Daarvandaan was het maar een eindje meer naar Clarksville waar we opnieuw hartelijk door onze familie werden ontvangen.

Mooie dag met prima omstandigheden om te rijden.

Afgelegde afstand: 324 mijl

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie. Vragen, aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.