Van Las Vegas naar Lafayette – woensdag 31 juli 2013

Inleveren huurauto

Vanochtend werd ik na een goede nachtrust in La Quinta wakker van de wekker. Ik stond op en pakte de laatste spullen in. Daarna ging ik naar beneden om te ontbijten. Dit goede motel bood de gebruikelijke producten, met dit verschil dat servies en bestek niet als wegwerpvariant waren uitgevoerd, maar gewoon aardewerk borden en metalen bestek. Het was een goede maaltijd aan het begin van mijn reis van Las Vegas naar Lafayette.

Na het eten bracht ik mijn bagage in de auto, waarna ik telefonisch uitcheckte en op weg ging naar het gebouw waar ik de auto moest inleveren. In Las Vegas is dat een grote parkeergarage waar alle verhuurders hun eigen verdieping of deel van verdieping hebben. De man van Alamo die mijn auto in ontvangst nam was, zoals gebruikelijk bij het inleveren van een auto zeer relaxed. Ik kreeg een bonnetje waarop vermeld stond dat ik in 20 dagen 4246 mijl heb gereden.

McCarran International Airport Las Vegas

Ik liep met mijn spullen naar de centrale hal en vandaar naar de bushaltes, waar de shuttlebussen stonden te wachten om de mensen naar het vliegveld te brengen. Ik moest naar terminal 3 en nadat ik was ingestapt vertrok de bus al snel. Het was een ritje van een minuut of 10 om bij de terminal te komen.

Binnen checkte ik in met behulp van de kiosk, waarna ik naar de balie ging voor mijn kofferlabels. Het bleek dat deze al klaar lagen omdat ik bij de kiosk had aangeven twee stuks bagage in te willen checken. Daarna ging ik door de security check en reed met het treintje onder de grond naar de hal waaruit ik zou vertrekken.

Las Vegas, McCarran Airport
Las Vegas, McCarran Airport

Ik had nog tijd om wat te drinken en een stukje aan het verslag te tikken. Het vliegtuig naar Chicago vertrok slechts een fractie te laat en was helemaal vol. We stegen op bij prachtig weer en toen we naar het oosten draaiden was Las Vegas goed te zien. Van Grand Canyon zag ik deze keer niks, omdat ik aan de verkeerde kant van het vliegtuig zat. Zion National Park was wel duidelijk te zien en ik meende dat ik Bryce ook zag liggen.

Besproeide akkers, gezien vanaf 10 km hoogte
Besproeide akkers, gezien vanaf 10 km hoogte

Chicago O’Hare International Airport

De reis verliep vlot, al nam de bewolking steeds een beetje toe. Toen we de landing inzetten bij O’ Hare maakten we een bocht boven Lake Michigan, dat helemaal in de wolken lag. De luchthaven van Chicago was heel wat groter dan die in Las Vegas. Het was dan ook een flinke wandeling naar de bagageband, waar mijn spullen gelukkig vrij vlug aan kwamen glijden.

Chicago O'Hare Airport, piano voor algemeen gebruik
Chicago O’Hare Airport, piano voor algemeen gebruik

Budget autoverhuur

De bus naar Budget autoverhuur vertrok ook spoedig, maar de procedure om een auto mee te krijgen zou heel lang gaan duren. Het duurde niet eens zo lang voordat ik aan de beurt was en ook de afhandeling van de voucher en het uitreiken van de sleutels verliep best vlot. Toen ik buiten aankwam bij de aangeduide parkeerplaats stond daar een andere auto dan ik verwachtte. Ik stapte toch maar in en reed naar de uitgang. Daar ontdekte men dat ik inderdaad niet de juiste auto bij me had. Het bleek niet mogelijk te zijn om deze auto alsnog aan mij te koppelen omdat hij onderhoud nodig had.

Ik reed terug naar het kantoortje en deed mijn verhaal. Met diverse sorry’s werd een nieuw papier gereed gemaakt, waarmee ik een Chevy SUV zou kunnen ophalen. Deze auto bleek met een lege accu te staan, zodat ik niet kon vertrekken. Een aardige en behulpzame werknemer van Budget bracht me terug naar het kantoortje, waar men aan het werk toog om een derde auto uit te geven. Dit keer deelde men mij een Jeep Patriot toe, een kleine zwarte vierwielaangedreven SUV. Daar had ik in het westen gemak van kunnen hebben! De auto werd voorgereden en eindelijk kon ik op weg.

Van Chicago naar Lafayette

Ik verliet het terrein van Budget en reed de snelweg op naar het zuiden. Vrijwel direct stuitte ik op een parkeerplaats met restaurants, waar ik eerst stopte om wat te eten. Daarna ging ik verder. Ik volgde Rt 294, met af en toe een tolplein tot ik naar het zuiden kon over Rt 65. Inmiddels was ik Indiana binnengereden en was de klok een uur vooruit gegaan. Ik reed over Rt 65 tot bij Lafayette, waar ik een kamer had geboekt bij Comfort Inn. Ik kwam in het donker aan en nam mijn intrek.

Afgelegde afstand over de weg ca. 145 mijl.

Voor meer foto’s van deze vakantie klik hier (deel 1) of hier (deel 2) of hier (deel 3)

vorigeterug naar bovenvolgende

Geef een reactie. Vragen, aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.