Van Norwich naar Kapelle – donderdag 23 oktober 2014

Norwich – Dover

Na een goede nachtrust tegen een billijke prijs in Hill House, ontbeet ik in de eetzaal met een prima Engels ontbijt. Daarna rekende ik af en vertrok in de richting van Dover voor de terugreis van Norwich naar Kapelle. Ik had ook met Stena line via Harwich naar Hoek van Holland terug kunnen gaan, maar de reistijd van Norwich naar Harwich zou niet eens zo veel korter zijn dan die naar Dover. De overtocht naar Hoek van Holland zou veel meer tijd kosten dan de overtocht Dover-Calais. Van de veerhaven naar huis zou vanuit Hoek van Holland weer iets korter zijn. Al met al leek het (achteraf) niet zo heel veel uit te maken welke route ik koos. Iets om voor een volgende keer rekening mee te houden.

Thorpe St. Andrews, Hill House B&B. Van Norwich naar Kapelle
Thorpe St. Andrews, Hill House B&B

Ik reed dus naar Dover en dat ging voorspoedig. Op de M11 reed het verkeer over korte afstand heel erg langzaam en ook Dartford Crossing kostte wat tijd, maar dat is normaal. Ik was ruim op tijd bij Dover en kon nog even wat Engelse producten kopen bij de grote Tesco die daar net buiten de stad staat.

Dover – Calais

Daarna reed ik naar de haven, waar ik incheckte en we vervolgens iets te laat afvoeren. Aan de overkant reed ik in twee uur en een kwartier naar huis. Vanaf Calais was het weer aanmerkelijk slechter dan ik deze drie dagen in Engeland had gehad.

Dover. Van Norwich naar Kapelle
Dover

vorigeterug naar boven

Geef een reactie. Vragen, aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.