In het vliegtuig

Vliegen naar Noord Amerika is een tijdrovende zaak. De kortste en dus snelste vlucht duurt algauw zes uur en voor een rechtstreeks reisje naar Seattle of een andere grote stad aan de westkust moet je op negen à tien uur rekenen. Het is dus aan te bevelen om ervoor te zorgen jezelf niet te vervelen. Slapen, lezen, muziek luisteren, puzzelen, werken met een laptop, je ziet het allemaal om je heen gebeuren.

Entertainment
Alle maatschappijen zorgen voor entertainment in de vorm van films en muziek. De keus is (uiteraard) beperkt en discutabel. Het is geen slecht idee om zelf voor voldoende afleiding te zorgen.

Eten en drinken
Alle maatschappijen bieden hun passagiers eten en drinken aan tijdens de vlucht. Bij een reis naar Noord Amerika kun je rekenen op een drankje, een lunch en vlak voor aankomst opnieuw een drankje en een snack. Tussendoor komt men regelmatig met water langs. Ook kun je frisdrank vragen. Voor alcohol moet bij sommige maatschappijen apart worden betaald.
Op de terugreis, die meestal vroeg in de avond vertrekt, krijg je een drankje, een diner, een drankje en vlak voor aankomst een soort ontbijt. Ook dan loopt men af en toe met water rond.
De kwaliteit van de aangeboden maaltijden is in de meeste gevallen redelijk tot goed, zeker gezien de omstandigheden waaronder zo’n maaltijdje wordt geregenereerd. Op deze website worden vliegtuigmaaltijden besproken en van een waardering voorzien.

Zelf eten en drinken meenemen aan boord
Als je de kwaliteit van de maaltijden niet voldoende vindt, of graag nog wat extra’s knabbelt tijdens de vlucht, kun je zelf voedsel meenemen aan boord. Daarbij gelden wel enkele regels:

  • Vloeistoffen mogen alleen mee, als ze op het vliegveld (na de security check) zijn aangeschaft;
  • In Amerika en Canada mag je geen voedsel (nog geen sandwich of appel) invoeren. Zorg dus dat je alles opeet, voordat je het land binnengaat.

Slapen
Zeker op de vlucht terug naar Europa is een beetje slaap wel lekker. Je vliegt dan immers ’s nachts en als je helemaal niet slaapt, sla je een nacht over en kom je met extra slaaptekort terug thuis.
Een slaappilletje kan uitkomst bieden. In de VS en Canada kun je inslaappillen gewoon in de supermarkt kopen. Als je van jezelf weet dat je niet gemakkelijk in slaap valt in een vreemde lawaaiige omgeving is een pilletje een goed alternatief.

Comfort
Veel beenruimte heb je in geen enkele toeristenklasse. Wel zijn sommige plaatsen iets ruimer dan andere. Veel maatschappijen verstrekken kussentjes en dekens op trans-Atlantische vluchten. Soms krijg je ook een maskertje waarmee je je ogen kunt blinderen. De temperatuur in het vliegtuig is niet hoog, eerder wat aan de kille kant, zeker als je slapen wilt. Zorg dus voor voldoende warme kleding. Draag gemakkelijke schoenen, of schoenen die je eenvoudig uit kunt doen. Op de meeste luchthavens zijn opblaasbare nekkussens te koop waardoor je je hoofd precies de steun kunt bieden die je nodig hebt als je wilt slapen.

Geef een reactie. Vragen, aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.