Rarner Chumma – woensdag 18-8-2021

Raron

Vandaag was het de laatste hele dag dat we in Wallis waren. We startten de dag op de gebruikelijke manier, maar maakten dit keer geen brood klaar voor tussen de middag. Vandaag wilden we net als vorige jaren lunchen op Rarner Chumma, dus hoefden we geen lunch mee te nemen.

Na het ontbijt en de koffie reden we de berg af naar Turtmann, waarna we rechtsaf sloegen in de richting van Gampel en doorreden naar Raron. Daar keken we nog even bij en in de Rotskerk waar we de afgelopen zondagen kerkdiensten hadden bijgewoond. Het blijft boeiend om te zien hoe een compleet kerkgebouw is uitgehakt uit de rots en daarna ingericht als kerk.

Raron, Felsenkirche / Rotskerk
Raron, Felsenkirche / Rotskerk

De Felsenkirche ligt direct onder de Burgkirche helemaal aan het eind van het dorp, waar de bergwand oprijst uit het Rhônedal. De oude huizen die we hier zagen stonden boven elkaar gebouwd tegen de berg op. Hoog boven de huizen was de spoorlijn van de BLS te zien en dat was het tweede doel van deze dag.

Raron, met daarboven de spoorlijn
Raron, met daarboven de spoorlijn

Lunch bij Chrüterbeizli op Rarner Chumma

We reden Raron uit en sloegen rechtsaf, het weggetje naar Rarner Chumma in. We kwamen al gauw boven de laatste huizen en stegen langs de wand omhoog, boven de wijngaarden en de hutjes van Rarner Chumma langs, waarna we de spoorlijn bereikten. Daar parkeerden we en liepen naar het restaurant Chrüterbeizli, waar we (inmiddels) traditiegetrouw lunchen op onze laatste dag in de bergen.
Ook dit keer stelde de lunch niet teleur en genoten wij van een Käseschnitte mit ei en een Walliser Teller.

20210818_131005 Walliser Teller
Walliser Teller bij Chrüterbeizli, Rarner Chumma

Van Rarner Chumma naar Brig

Nadat we heerlijk gegeten en rondgekeken hadden, stapten we in de auto en reden we naar beneden om vervolgens naar Brig te gaan. We parkeerden in de garage bij het station en liepen naar de stationsapotheek om de verplichte Coronatest te halen. Zonder negatieve test zouden we formeel Nederland niet in mogen reizen, al hadden we geen flauw idee of iemand deze regel zou gaan handhaven. Het stationsplein lag er mooi bij in de zon. Helaas was er op het moment dat wij daar liepen geen treintje van de Matterhorn-Gotthardtbahn op het station aanwezig.

20210818_145729 Brig Bahnhofplatz
Brig, Bahnhofplatz

Onze test werd snel en adequaat afgenomen, tegen betaling van een vorstelijke vergoeding. Na 15 minuten mochten we terugkomen om de uitslag op te halen. Die tijd gebruikten we om even in de stad rond te lopen en bij de fraaie boekhandel Zur Alten Post binnen te kijken. De uitslag van de test bleek volgens onze verwachting negatief te zijn en gewapend met twee A4’tjes waarop dat te lezen stond gingen we terug naar de parkeergarage. Bij Coop in Eyholz deden we wat inkopen voor vanavond en om mee te nemen naar Nederland.

We reden terug naar Unterbäch, waar we nogmaals ijsbergsla aten en al een heleboel spullen inpakten voor morgen.

Opnieuw een prachtige dag in de Alpen!

vorigeterug naar bovenvolgende

Geef een reactie. Vragen, aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.