Van Schiphol naar Kapelle – donderdag 2 augustus 2018

Aankomst op Schiphol

Op deze dag reisden we van Schiphol naar Kapelle. Maar voordat we aan die etappe konden beginnen moesten we nog een aardig eindje vliegen. Van slapen in het vliegtuig kwam niet zo heel veel. We beperkten ons tot een beetje dommelen en knikkebollen.

Wat ook niet meewerkte was het feit dat men de controle over de verlichting niet helemaal op orde had. Af en toe ging het licht aan en was het zo licht als overdag, waarna de lampen weer werden gedimd. We hebben niet kunnen ontdekken welk doel men daarbij voor ogen had, maar het leverde wel een aardig plaatje op.

Een deel van de cabine is helder verlicht
Een deel van de cabine is helder verlicht

Door de hoge snelheid van het vliegtuig en de stevige rugwind kwam Amsterdam snel dichterbij en daarom begon men tegen 4:00 uur Nederlandse tijd met het serveren van een eenvoudig ontbijtje. Daarna moesten ze zich een beetje haasten om de tweede koffie op tijd uitgeserveerd te hebben. We landden dan ook bijna 45 minuten eerder dan gepland op Schiphol. 5:15 uur stonden we aan de grond en reden we door de duisternis over een bijna uitgestorven vliegveld naar de pier.

Door de douane naar het station

Toen we uitgestapt waren bleek Schiphol nog maar amper wakker te zijn. Veel winkeltjes waren nog gesloten en het was erg rustig. Daardoor konden we vlot doorlopen naar de douane, waar wij als een van de weinigen met een EU paspoort over de grens wilden. Toen we bij de bagageband aankwamen, waren onze koffers er nog niet, maar dat duurde niet lang. Alles verliep zo vlot dat we om 6:04 met de trein vertrokken in de richting van Rotterdam. De Intercity direct rijdt rechtstreeks naar Rotterdam Centraal, waar we om even over half zeven op de aansluiting naar Kapelle zaten te wachten.

Rotterdam Centraal Station
Rotterdam Centraal Station

De trein naar Zeeland komt tegenwoordig niet meer langs Schiphol, vandaar dat we een keer over moesten stappen. In Rotterdam werkte dat het handigst. Daar was de overstaptijd langer dan wanneer we in Leiden over zouden stappen. Ook hadden we daar het voordeel van de Intercity direct van en naar Schiphol.

Aankomst in Kapelle

De trein naar Vlissingen kwam op tijd en bleef op tijd rijden, zodat we even over 8:00 uur uitstapten in Kapelle, waar het al aardig warm begon te worden. We deden eerst een bak koffie bij mijn ouders, waarna we naar huis reden, waar we geconfronteerd werden met verdorde hortensia’s als gevolg van de wekenlange droogte.

Verdroogde hortensia's
Verdroogde hortensia’s

vorigeterug naar boven

Geef een reactie. Vragen, aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.