Van Heidelberg naar Kapelle -donderdag 17 augustus 2017

Van Heiligkreuzsteinach naar Heidelberg

Na een goede nachtrust, opnieuw vlakbij een kerkklok, die ’s nachts gelukkig zweeg, stonden we op in Heiligkreuzsteinach. Het bleek opnieuw mooi weer te zijn en het uitzicht uit onze kamer bood een zomerse aanblik. Het zag er prima uit om een bezoekje te brengen aan Heidelberg en daarna van Heidelberg naar Kapelle te rijden.

Heiligkreuzsteinach op een zomermorgen. Van Heidelberg naar Kapelle
Heiligkreuzsteinach op een zomermorgen

We gingen naar beneden om ons te laten verrassen door het ontbijt. In de oude eetzaal van de Roter Löwe stonden tafels gedekt voor het ontbijt. Een mandje vers brood, glazen sinaasappelsap, boter om de broodjes te smeren en wat jam. Toen we een plekje hadden gekozen kwam de gastvrouw vragen of we koffie of thee wilden drinken, waarna de tafel nog aangevuld werd met beleg en vers fruit. We genoten van het heerlijke ontbijt in de historische omgeving en gingen daarna inpakken voor de thuisreis.

Heiligkreuzsteinach, Roter Löwe, doorkijkje vanuit de eetzaal
Heiligkreuzsteinach, Roter Löwe, doorkijkje vanuit de eetzaal

We rekenden af en maakten nog wat foto’s van het karakteristieke gebouw dat door de eigenaren liefdevol en in stijl gerestaureerd wordt en bedoeld is om meer te zijn dan een Bed & Breakfast alleen. Daarna reden we in de richting van Neckarsteinach en vandaar verder naar Heidelberg.

Wandeling door Heidelberg

We reden door het fraaie dal van de Neckar, totdat we de stad zagen liggen. We parkeerden in de garage vlakbij het Slot en maakten toen een heel korte wandeling door de stad.

Heidelberg, zicht op de oude stad
Heidelberg, zicht op de oude stad
Alte Brücke Heidelberg
Alte Brücke Heidelberg
Heidelberg, Schloss
Heidelberg, Schloss

We verbaasden ons over de enorme hoeveelheid toeristen die hier werd rondgeleid. Drommen senioren, maar ook jongeren uit Aziatische landen lieten zich door de stad leiden en luisterden min of meer aandachtig naar wat de gidsen te berde brachten. Nu is Heidelberg een oude stad, met een fraai historisch centrum dat goed te belopen is, maar dat verklaarde voor ons niet de geweldige belangstelling die de stad op deze dag onderging.

Van Heidelberg naar Kapelle

Nadat we wat highlights hadden bekeken zochten we de auto weer op en reden in de richting van Mannheim, waarna we via Ludwigshaven op Autobahn 61 terechtkwamen, die ons een heel eind in de richting van Nederland zou voeren. Het was opnieuw niet hinderlijk druk, maar hier en daar stroopte het verkeer wel wat op, o.a. door wegwerkzaamheden.

Beetje drukte op de Autobahn in de buurt van Koblenz
Beetje drukte op de Autobahn in de buurt van Koblenz

We stopten enkele keren om wat te eten of drinken en om van bestuurder te wisselen. De route voerde ons via de A4 bovenlangs Aken naar de Nederlandse grens. We reden enige tijd door Limburg en gingen toen via de E314 en E313 naar Antwerpen en vandaar naar huis. Rond 18:00 uur arriveerden we thuis, waar we uitpakten en uitbliezen van een mooie reis en een schitterende vakantie.

Afgelegde afstand: 539 km.

vorigeterug naar boven

Geef een reactie. Vragen, aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.