Woensdag 3 augustus 2016

Van Kapelle naar Hoofddorp

Nadat we de koffers hadden ingepakt met de laatste spullen die we mee wilden nemen en het huis een beetje aan kant hadden gedaan kwam mijn vader om kwart over twee voorrijden om ons naar het station te brengen. We brachten de koffers in de auto en reden onder een zwaarbewolkte lucht weg. Het had de hele ochtend geregend in Kapelle en nu was het droog, maar nog steeds donker en dreigend. We waren op tijd op het station en na afscheid genomen te hebben, checkten we in en liepen naar het perron. De trein kwam precies op tijd en er was op deze tijd van de dag plaats genoeg.

We reden voorspoedig naar Schiphol, waar het weer wel iets beter was. We zochten de shuttlebus op die ons naar Holiday Inn zou brengen. Na een minuut of tien kwam de bus eraan en nog 15 minuten later checkten we in bij Holiday Inn Express in Hoofddorp. Het hotel bevond zich op een kantorenpark, een tamelijk ongeïnspireerde omgeving dus.

Nadat we ons geïnstalleerd hadden, liepen we in een minuut of vijf naar ‘l Hirondelle, een restaurantje aan een vijver. Men verwachtte daar later op de avond een grote groep mensen, maar wij konden eerst nog wel wat eten. Het restaurant serveerde voortreffelijke zeewolf en een toetje met hangop, allemaal even lekker.

Na de maaltijd liepen we op gemak terug naar het hotel, waar we op tijd gingen slapen. De wekker werd op 5:00 uur gezet. Onze reis zou morgen bijna 14 uur gaan duren.

 

terug naar bovenvolgende

Geef een reactie. Vragen, aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.