Rustdag in Raron – zondag 21 juli 2019

Nederlandstalige dienst in de Felsenkirche

Vandaag was het de eerste zondag van dit vakantieseizoen dat er Nederlandstalige kerkdiensten werden gehouden in de Felsenkirche in Raron. Nadat we op tijd waren opgestaan en hadden ontbeten vertrokken we even na 9:00 uur op deze rustdag met de auto naar Raron. We reden de berg af naar Turtmann en gingen daar rechtsaf richting Gampel en Raron.

We waren mooi op tijd bij de Rotskerk, die ook nu weer indruk maakte. Het is een imposant gezicht om de Burgkirche boven op de rots te zien staan en de ingang van de Felsenkirche daaronder.

Raron, Felsenkirche (onder) en Burgkirche (boven)
Raron, Felsenkirche (onder) en Burgkirche (boven)

Vanmorgen en vanmiddag ging ds. W. Meijer uit Tholen voor. In de morgendienst preekte hij over Johannes 4 vers 43 en 44, waarin hij vooral aandacht besteedde aan de diverse betekenissen van het woord “ging uit” Hij betrok hierbij andere plaatsen in het Johannesevangelie waar dit woord word gebruikt. De dienst werd goed bezocht door een paar honderd Nederlanders. In deze dienst mocht ik het fraaie orgel dat Füglister in deze kerk bouwde bespelen.

Raron, Felsenkirche, orgel van Füglister
Raron, Felsenkirche, orgel van Füglister

Van Raron terug naar Eischoll

Na de dienst spraken we met diverse bekenden die hier in de buurt met vakantie waren, waarna we terugreden naar Eischoll. Daar was het gelukkig wat koeler dan in het hete Raron. We dronken koffie, aten soep en hadden een rustige middag tot we tegen half vijf opnieuw de berg afreden naar Raron voor de middagdienst.

Middagdienst in Raron

In deze dienst, die wat minder druk bezocht was, preekte ds. Meijer opnieuw uit het Johannesevangelie. Dit keer was zijn uitgangspunt Johannes 14 vers 4. In zijn uitleg maakte hij steeds de vergelijking met navigatieapparatuur als het ging om het uitleggen van de woorden “bestemming” en “weg naar de bestemming”. Door dit aansprekende voorbeeld was de preek goed te volgen.

Ook nu praatten we even na in de avondzon, waarna we terugreden naar Eischoll om de rest van deze fraaie zondag rustig door te brengen.

vorigeterug naar bovenvolgende

Geef een reactie. Vragen, aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.