Van Trier naar Kapelle – vrijdag 30 oktober 2009

Van Trier naar Echternach

De volgende ochtend, vrijdag 30 oktober, was het opnieuw nevelig maar niet zo erg als gisteren. Het leek mooi weer te worden om terug te rijden van Trier naar Kapelle. Toen ik zat te ontbijten begon de mist al wat op te trekken. Nadat ik afgerekend had reed ik de heuvel af naar de stad. Het was toen al aardig opgeklaard en hier en daar scheen de zon al door de wolken heen. Ik reed eerst een stukje langs de Moezel, tot ik in Mehring een wijnbouwer vond die open was en genegen was om enkele flessen Riesling te verkopen. Daarna reed ik volgens de Tom Tom via de kortste weg naar Echternach (Luxemburg) waarbij ik door prachtige herfstlandschappen in de Eifel reed.

Herfst in de Eifel tussen Trier en Echternach. Van Trier naar Kapelle
Herfst in de Eifel tussen Trier en Echternach

Echternach

Na een uurtje kwam ik in Echternach aan, een plaats op de grens tussen Luxemburg en Duitsland. Het stadje wordt gedomineerd door de enorme Abdij, waarvan de kerk de blikvanger is. Alle gebouwen zien er tamelijk strak en recent uit. In de Tweede Wereldoorlog is Echternach kapot gebombardeerd en daarna zijn veel gebouwen in stijl herbouwd. Ik bezocht de kerk, waarin zich het graf van Willibrord bevindt, en liep een rondje door het centrum van dit aardige stadje.

Echternach, stadhuis. Van Trier naar Kapelle
Echternach, stadhuis
Echternach, Abdijkerk
Echternach, Abdijkerk
Echternach, Rosarium bij de Abdij
Rosarium bij de Abdij van Echternach
Echternach, Abdij met Abdijkerk gezien vanuit het Rosarium. Van Trier naar Kapelle
Echternach, Abdij met Abdijkerk gezien vanuit het Rosarium

Van Echternach naar Kapelle

Na dit korte bezoek aan Echternach zocht ik mijn auto weer op en begon aan de thuisreis. Net buiten Echternach tankte ik benzine. Deze was 25 cent goedkoper dan de prijs die ik normaal betaal voor een liter brandstof. Daarna reed ik over de E29 in de richting van Luxemburg stad. Ter hoogte van het vliegveld draaide ik de snelweg op waarna ik over de A1 en de A6 met een boog om de stad heenreed om richting de Belgische grens te koersen.

Bij Aire de Capellen stopte ik om wat te eten, waarna ik verder reed de grens over via de E411 in de richting van Brussel. Ook nu kon ik weer lekker doorrijden op deze weg. Op de ring van Brussel schoot het wat minder op, net als een eindje verder op de ring van Antwerpen, maar ernstige vertraging leverde dit niet op. Zodoende reed ik vlot door en stond ik rond 16:00 uur weer thuis.

vorigeterug naar boven

Geef een reactie. Vragen, aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.