Maandag 15 augustus 2016

Naar Lake Michigan en terug

Vanmorgen namen we eerst de tijd om wat kaarten te schrijven en te versturen.

Daarna gingen we op pad voor de tochtje door de staat Michigan. Mijn neef had ons een tip aan de hand gedaan voor een uitstap naar Lake Michigan. We reden naar het noorden tot een eind boven Muskegon.

Daar bogen we af in de richting van Lake Michigan. We kwamen eerst bij Silver Lake, een fors meer meteen achter de duinen die Lake Michigan op die plaats scheiden van de staat Michigan. Op het meer werd volop gewatersport, met onder meer de typische bootjes die twee buisvormige drijvers als basis hebben.

We reden verder naar Sable Light House, een van de vele vuurtorens die langs Lake Michigan staan. Bij de vuurtoren bevond zich een strandje waarop een aantal mensen een zonnebad namen en zich met wat watersport bezig hielden.

Wij beklommen de vuurtoren en keken in alle richtingen rond. Op de reling waren bordjes met afstanden tot diverse bekende plaatsen aangebracht, zodat we konden zien hoever we van [voorbeelden] af stonden.

Nadat we uitgebreid om ons heen gekeken hadden, daalden we af en zochten onze auto weer op. We begonnen aan de terugreis naar Lowell, maar stopten eerst bij een restaurant om een kop koffie te kopen. We kregen typisch Amerikaanse koffie geserveerd: grote mokken met slappe koffie, waardoor de bodem van de mok te zien was.

Na het avondeten nam mijn oom ons mee naar Menards, een bouwmarkt die op Amerikaanse wijze allerlei benodigdheden voor de bouw verkoopt. We zagen de ons bekende artikelen, maar ook complete keukens, badkamers en andere zaken die in Nederland niet bij een doorsnee bouwmarkt worden verkocht.

Mooie dag gehad!
Afgelegde afstand ca. 215 mijl

vorigeterug naar bovenvolgende

Geef een reactie. Vragen, aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.