Van Lowell naar Niagara Falls – dinsdag 6 augustus 2013

Van Lowell naar de Canadese grens

Vanmorgen vertrok ik bijtijds in oostelijke richting voor de rit van Lowell naar Niagara Falls. Ik reed via Alden Nash naar de snelweg en draaide Interstate 96 op. De weg voerde naar het oosten en ik reed zonder noemenswaardig oponthoud via Lansing en Flint naar Port Huron.

Daar stak ik zonder veel problemen de grens met Canada over. De Canadese douanebeambten stellen altijd een riedeltje vragen. Soms mag je meteen daarna doorrijden, andere keren moet je in het kantoortje komen om nog enkele vragen te beantwoorden. Dit keer kon ik in de auto blijven zitten en doorrijden.

Via London naar Norwich (Ontario)

Ik reed over snelweg 402 naar London en daarvandaan over 401 richting Hamilton. Bij Ingersoll ging ik de weg af en reed binnendoor naar Norwich, waar ik een oud collega bezocht. In dit deel van Canada wonen veel Nederlanders, waarvan de meesten nog betrekkelijk kort geleden geëmigreerd zijn.

Niagara Falls (Canada)

Daarna was het niet ver meer naar Niagara Falls. Ik reed naar Rodeway Inn, checkte daar in en installeerde mezelf. ’s Avonds bekeek de ik verlichte watervallen, een mooi gezicht.

Niagara Falls, ON. American Falls
Niagara Falls, ON. American Falls
De verlichting van Niagara Falls
De verlichting van Niagara Falls
Niagara Falls, ON.
Niagara Falls, ON.

Het was behoorlijk druk in Niagara Falls. Tot laat in de avond liepen mensen te wandelen langs de rivier om de verlichte watervallen te bekijken.

Voor meer foto’s van deze vakantie klik hier (deel 1) of hier (deel 2) of hier (deel 3)

vorigeterug naar bovenvolgende

Geef een reactie. Vragen, aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.